Srananpoku.com - Surinaamse Muziek Online
Welkom
Login / Aanmelden

Suriname


  • Workshop lyrics schrijven

    Om de kwaliteit van de Suripop liederen nog verder te verhogen gaat de organisatie van Suripop workshops organiseren. Het gaat dan om workshops in het schrijven van lyrics voor zowel nieuwe als ervaren componisten. De Stichting ter Bevordering van Kunst en Kultuur in Suriname is de organisatie achter Suripop. Dit besluit is genomen door Ernesto van Dal, de directeur bij Suripop XXI.

    In totaal worden er vier workshops georganiseerd. De eerste is inmiddels al geweest en de andere drie worden in mei en juni verwacht. De inschrijvingen voor Suripop XXI zullen dit jaar van 1 juli tot en met 31 juli mogelijk zijn. De workshops sluiten hier dus perfect bij aan.Suripop XXI zal in augustus 2020 plaatsvinden, en is inmiddels alweer de 21 editie!

    Lees meer »
  • Henry Ceder

    Henry Ceder wordt toch in Suriname begraven

    Topartiest Henry Ceder zal zijn laatste rustplaats toch in Suriname krijgen. Guno Ravenberg zegt dat vrienden van de artiest er alles aan gedaan hebben om samen met de familie ervoor te zorgen dat de begrafenis hier plaatsvindt.

    De gebruikelijke singi neti zal op dinsdag 4 april worden gehouden. De uitvaartdienst vindt op 5 april plaats. Beide activiteiten worden in Ocer gehouden. Het ontzielde lichaam zal op Hodi mi Cras Tibi aan de schoot der aarde worden toevertrouwd.

    Afscheid Henry Ceder wordt in Nederland op vrijdag 31 maart van 17.00 - 19.00 uur genomen aan de Meerweg 273 Westgaarde Amsterdam. De fans wordt gevraagd de berichten via de media te volgen. Ravenberg is heel blij dat het gelukt is om de artiest in Suriname te begraven.

    Als eerbetoon deze topper van Sukru Sani:
    https://www.srananpoku.com/sukru-sani-pompo-lollie_a7a59ec6c.html

    Henry Ceder

     

    Lees meer »
  • Suripop XVIII op Srananpoku

    Het door de Stichting ter Bevordering van Kunst en Kultuur organiseerde componistenfestival Suripop zal op 1 augustus 2014  haar XVIII editie afwerken in de Anthony Nest Sporthal.

    12 finale composities die samen met arrangeurs, zangers, zangeressen, muzikanten,producer en de opname-studio’s tot een volwaardig product zijn gemaakt.


    Componist

    Naam lied

    Arrangeur

    Vocalist

    Stephanie de Randamie

    Wan Bun Mati

    Demis Wongsosoewirjo

    Tjark Bell

    Mariella Bekker

    Pramis Mi

    Glenn Gaddum

    Melinda Boldewijn

    Cornelis Amafo

    Lobi De Ete

    Robin van Geerke

    Rodney Deekman & Dominique Ravenberg

    Wendell Gefferie & Yver Verwey

    Tijdmachine

    Yves Verwey

    Janice van Klaveren

    John van Coblijn

    Law mi

    Glenn Gaddum

    Artino Oldenstam

    Darl Richards

    Mi Dren

    Marc Kornaat/John Clay Soares

    Jered Eduard

    Harold Gessel

    Tak Nanga Mi

    Bud Gaddum

    Danitscha Sahadewsingh

    Sergio Emanuelson

    Wan Okasi

    Ornyl Malone & John Clay Soares

    Humphrey Koulen

    Shaquille Marcus

    Wan Tra Lobi

    Marc Kornaat & John Clay Soares

    Regina Haakmat & Delceggio Scheineman

    Enashu Lie A Kwie

    Hori mi, Brasa mi

    Ernie Pinas

    Naomi Sastro

    Allison Kromodimedjo

    Fu San 'Ede

    Etienne Stadwijk

    Guillermo Vaarnold

    Rafick Bottse

    Taigi mi

    Marlon Francis

    Sijtske Tjon A Tjoen



    Lees meer »
  • Suripop XVIII

    De datum van de nieuwe Suripop is bekend: Op 1 augustus 2014 is de nieuwe editie van Suripop.
    Het is alweer de 18e (XVIII) editie van deze bijzondere gebeurtenis. Het evenement zal plaatsvinden in de Anthony Nesty sporthal om 20:30.

    Inschrijven kan vanaf 2 september 2013 t/m 30 september. 
    Op 14 oktober zal bekend worden welke 12 composities zijn uitgekozen voor de finale. 
    Alle Surinamers mogen meedoen.
    -------------
    Luister naar alle voorgaande edities van Suripop via deze link:
    Lees meer »
  • The Mighty Youth (2007-2012)

    Finke & Tjattjie beter bekend als het duo The Mighty Youth. The Mighty Youth bestaat er intussen niet meer. Deze groep zong muziek in de genres R&B en Hip Hop.

    De groep zag haar daglicht in het jaar 2007 en heeft gedurende 5 jaren talloze hits gepoduceerd waaronder: "Droog je tranen", "Alleen", "Vibes", "Bomiki" en nog veel meer.

    Hun eerste grote hit is "Droog je tranen" geweest, hierna hebben zij nog een paar nummers gereleased maar geen enkele was beter dan "Alleen" die werd dus hun 2e grote hit.

    Na "Alleen" boekten de heren nog meer succes met 1 van hun meest bekende nummers ooit getiteld; "Vibes". Dit lied gaat over de liefdesgevoelens die een persoon kan ervaren en voelen voor een ander.

    Toen het erop wilde lijken alsof de heren "Vibes" niet konden overtreffen werd het tegendeel bewezen met het nummer "Bomiki". Bomiki is ongetwijfeld het beste nummer die verschenen is van deze heren. In samenwerking met Enver werd deze poku succesvol gemaakt. De videoclip die mede gesponsord werd door Black Cat vond plaats op het terrein van Marriott hotel aan de Anton Dragtenweg.

    Na "Bomiki" zijn er nog tal van bekende en mooie nummers gelanceerd maar geen die het succes van "Bomiki" kon overtreffen. We hebben daarna nummers gehad zoals: "Mi ting" "Knuffel ft Cyriel", "Zeg Me", "Voor Altijd ft Cool H", "Praat Money met her" ft de Nederlandse zanger Yes R en meer. Laatste hit van deze heren kwam in het jaar 2012 met het nummer "Ik wil mee met jou"

    In het begin was de groep onder management van de welbekende omproeper en MC; Cyrano "The Morningman" Dankoor die tevens de leiding heeft over de Suri All Stars. Samen met Danitsia, Badderman en Kwasi maakte de groep ook deel uit van de Suri All Stars. Na meningsverschillen met hun Manager besloten de heren zichzelf te managen. Dit leidde ertoe dat zij uit de Suri All Stars stapte.

    In het jaar 2012 kwam er een onderlinge ruzie tussen Finke en Tjatjie, veel valt niet te vertellen over deze ruzie maar het werd wel overal bekend gemaakt. Na onderhandeling verschenen de heren nog samen tijdens optredens en opereerden zij nog steeds onder de naam The Mighty Youth. Kort daarna werd een definitieve splits bekend gemaakt en sindsdien zijn de heren solo artiesten.

    Een van de eerste solonummers van Finke is getiteld "Baby Jij" in samenwerking met Chan-Oost. Onlangs heeft ook Tjatjie een solo single uitgebracht als dank aan zijn moeder, het nummer heet dus ook "Mama"

    Of er in de toekomst weer sprake zal zijn van The Mighty Youth weten wij niet maar dat is absoluut geen gek idee.


    Lees meer »
RSS