Srananpoku.com - Surinaamse Muziek Online
Welkom
Login / Aanmelden

Anne-marie Hunsel - Fisi boto doro live part 1

Laden...

Bedankt! Deel het met je vrienden!

URL

Je vind deze video niet leuk. Bedankt voor je feedback!

Sorry, only registred users can create playlists.
URL


Toegevoegd by in Kaseko-Kawina Anne Marie Hunsel
1,169 Bekeken

Beschrijving

Anne-marie Hunsel - Alin e fadon ini mi hati

1. Alin e fadon ini mi hati
2. Sma mofo
3. Gado bles sranan kondre
4. Tobbedansen
5. Introducing the show
6. Gado bles sranan kondre live
7. Fisi boto doro live part 1
8. Gado bles sranan kondre
9. Fisi boto doro part 2
10. Houdt gij mijn handen beiden
11. Alin e fadon ini mi hati instrume
12. Sma mofo instrumentaal
13. Gado bles sranan kondre instrumen
14. Tobbedansen instrumentaalAnne-Marie Hunsel
Anne-Marie Hunsel
De all-round diva van het Surinaams levenslied van internationale allure heeft een rij aan klassiekers op haar naam staan.  Nummers als 'Mi dren', 'Gado bles' Sranankondre', 'Ju wa wan', 'I need you so', 'Fisi boto'en 'If ju tek'mi lek'wan law man' zijn slechts enkele songs uit haar repertoire. Het zelf geschreven nummer "Mi dren' werd in de jaren tachtig door het platenlabel Dureco voor het goede doel uitgebracht met verschillende Surinaamse artiesten en binnen 1 dag werden er 10.000 exemplaren verkocht.

In 1970 verbrak ze het record in het NCRV zangprogramma "Rodeo" door het aantal punten van 550 te behalen. Met haar live band, en later de showcarrousel, tourde ze door Nederland, Duitsland, Suriname en Florida. Naast zangeres zet ze zich op verschillende vlakken in voor het Surinaamse kind. Zij heeft verschillende projecten in Suriname ondersteund met de opbrengsten van optredens, geluidsdragers en evenementen.

Samen met haar dochter, Graziëlla Hunsel Rivero, componeerde ze het lied "Verbondenheid door vrijheid" voor de inauguratie van het Slavernijmonument in het Oosterpark en brachten zij samen met andere Surinaamse artiesten de millenium cd "Den pikin fu switi Sranangron"uit. Hun gezamelijke cd "Believe me 1+1" was het begin van hun muzikale samenwerking. Het bundelen van artistieke krachten heeft ze hoog in het vaandel.

Tevens is zij de organisatrice van de reunie "Bigi Combedey"en de daarbij  behorende  talkshows waar verschillende sociale thema's worden aangesneden.

Anne-Marie is nu te bewonderen in de eigen voorstelling "The Grand Ladies of Jazz" waar zij samen met zangeressen Farida Merville en Graziëlla Hunsel Rivero werken van Dinah Washington, Ella Fitzgerald en Sarah Vaughan geheel op eigen wijze vertolkt.
Op 19 februari 2012 is deze voorstelling te zien in het Bijlmer Parktheater.

Bron Bio: graziellahunsel.blogspot.com

Plaats reactie

RSS