Srananpoku.com - Surinaamse Muziek Online
Welkom
Login / Aanmelden

Corona Band - Batangwe (Luangu) Fer

Bedankt! Deel het met je vrienden!

URL

Je vind deze video niet leuk. Bedankt voor je feedback!

Sorry, only registred users can create playlists.
URL


Toegevoegd by in Kaseko-Kawina Corona Band
2,152 Bekeken

Beschrijving

Corona Band - Sari nanga Respeki


1. Lobi fu mi ati (kaseko) Haroen
2. Bradi skoro (kaseko) Ouwe
3. Grontapu na uma e drai eng (kaseko) Haroen
4. Volku na vu maleba (leba) fer ft Keke & Haroen
5. Batangwe (Luangu) Fer
6. Corona maro (kaseko) Ouwe
7. Adjida man (Vodu) jeke ft Softy
8. Prisiri nanga deng Ingi (ingo) haroen ft Fer

Deze Surinaamse band is vernoemd naar het District Coronie, in de Republiek Suriname. In december 2007 werd er publiekelijk naar buiten getreden onder de naam de "Coronie Band". Het plan was reeds jaren daarvoor ontstaan toen enkele oud-leden van The Melody Travellers hun toekomst kwamen voortzetten in Rotterdam. Het besef daarmee hun muzikale erfgoed op Surinaamse bodem achter te moeten laten was een pijnlijk en ondraaglijk idee voor hun. 

Bij het oprichten van de Corona Band is men zeker niet over één nacht ijs gegaan. Na enkele jaren van brainstormen over dit idee werd in 2007 een daadwerkelijke selectie gemaakt van bandleden waarvan de afkomst voor ruim 98% bestond uit Coronianen. De naam Coronie band, schiep echter verwarring, waardoor in maart 2008 de naam officieel werd veranderd in de "Corona Band". De leiding en organisatie van de Corona Band ligt in handen van Clifton Ost (trompettist), die het als zijn roeping zag zijn vader, dhr. F. Ost, "Gusje", op te volgen en zijn werk voort te zetten. Hij werd daarbij unaniem gekozen en gesteund door alle leden van de Corona Band. Als muzikaal leider heeft dhr. W. Bendt (voorzanger) het vertrouwen gekregen van de leden om alles op muzikaal gebied zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. 

Het district Coronie heeft een geschiedenis met vele bekende muziekkanten. Zo is er Tata Colin, de Palmen en nog vele anderen zoals The Melody Travellers. Het ontstaan van dit belangrijke erfgoed vindt zijn oorsprong begin jaren veertig en heeft zijn bekendheid voor een groot deel te danken aan de aparte muziekstijl. Zo is de voormalige leider en trompettist van The Melody Travellers, de heer F. (Gusje) Ost, een niet weg te denken Coroniaans begrip, waar Coroniaanse muzikale nabestaanden zeer veel aan te danken hebben. 

Plaats reactie

RSS