Srananpoku.com - Surinaamse Muziek Online
Welkom
Login / Aanmelden

Ghabiang Boys - Pitbull

Bedankt! Deel het met je vrienden!

URL

Je vind deze video niet leuk. Bedankt voor je feedback!

Sorry, only registred users can create playlists.
URL


Toegevoegd by Admin in Kaseko-Kawina Ghabiang Boys
3,558 Bekeken

Beschrijving

Ghabiang Boys - Pitbull (2000)

1. If you finni tak yu sexy
2. See yu owroe lobi
3. Sele bamba
4. See fa yu e libi nanga mi
5. Djote
6. Oema sang mi lobi
7. Djaroesoe
8. Deng wan sabi va je libi
9. Pitbull
10. Soekole soekoe
11. Madjo mina (pri)
12. A ze keu de mang

Biografie Ghabiang Boys
Ghabiang Boys, bekend als de " Ragga Papa's " is in 1987 opgericht in Suriname. De grondleggers van Ghabiang Boys zijn; Marlon(bandleider), Frits, Rene Vrede en Jules Nyon. Vervolgens kwam Erik Pryor,Clen Dendoe, Jerry Randwijk, Erik Gulpen en Harold Korendijk het team versterken.

Meneer Vrede te Eridoriestraat, stelde een oefenruimte aan Ghabiang Boys ter beschikking. Ghabiang Boys repeteerde in die oefenruimte naar hartelust en werkte aan de opbouw van de band. Het eerste grote optreden van Ghabiang Boys, in club " Sjakazulu " te Keizerstraat, verliep zeer succesvol. Daarna ging het alleen maar beter met Ghabiang Boys. In 1991 namen we onze eerste singel op, welke een hit werd in Suriname en Frans Guyana. Deze eerste hitsingel resulteerde in een optreden in Frans Guyana (ST LAURENS). Een aantal maanden later hebben we onze eerste album uitgebracht. Drie nummers van dit eerste album, met name; UN GWANGA BAKA MO, FAI SIDON, FRANSI MAMA werden tophits in Suriname.

Tot onze verbazing werden onze liederen door heel Suriname meegezongen en wat wij niet wisten ook in Nederland. Suriname werd klein voor Ghabiang Boys en steeds kleiner. We kregen een verzoek om in Nederland een paar optredens te gaan doen. Op 14 april 1992 landde de vogels op Schiphol, om Nederland te laten genieten van onze sound en met succes. Ghabiang Boys vond Nederland leuk en ook om te wonen. We besloten om in Nederland te blijven en bouwde er gauw trouwe fans op. Eric Gulpen en Harold Korendijk zijn gestopt. De fans in Suriname waren natuurlijk teleurgesteld maar dat hebben we goed gemaakt met onze eerste CD " Tai Hori " in Nederland.

In Nederland heeft Ghabiang Boys achtereen volgens de volgende versterkingen gehad: in 1997 Marciano, in 2002 Brio en in 2006 zanger Vantje Smith. Anno 2007 heeft Brio besloten de band te verlaten, wat wel heel jammer is.

Vanaf 1997 tot en met heden, is Ghabiang Boys elk jaar naar Suriname gegaan voor diverse optredens. In november 2006 gingen wij voor een week naar New York, gekoppeld aan een tour naar Frans Guyana (Apatoe). Onze wens is om ooit door Afrika te gaan touren.

Na al die optredens in de bekendste en gezelligste clubs in Nederland, valt er nog steeds op Ghabiangboys te rekenen, als het om top kaseko-muziek gaat. Onze laatste CD " Na Yu Abi Na Show " is uitgebracht in oktober 2006. Deze CD is met heel veel liefde ontvangen, welke te zien was aan de succesvolle verkoopcijfers. Ghabiang Boyz is een top kaseko- band, staat en blijft bekent als de " Ragga Papa's ".

We bedanken onze famalie, vrienden en alle trouwe fans, die tot op heden hebben bijgedragen, aan het succes van Ghabiang Boys.
Tenslotte danken wij onze Here God, die boven alles staat en door in hem te geloven, alles waar je van droomt, ooit een succes zal worden.

Plaats reactie

RSS