Srananpoku.com - Surinaamse Muziek Online
Welkom
Login / Aanmelden

Max Nijman - Dja dja man

Bedankt! Deel het met je vrienden!

URL

Je vind deze video niet leuk. Bedankt voor je feedback!

Sorry, only registred users can create playlists.
URL


Toegevoegd by Admin in Kaseko-Kawina Max Nijman
3,618 Bekeken

Beschrijving

Max Nijman - Dja dja man

71f7739f8-1
01. Mooi misie
02. Njoe noe Njoengoe
03. Dja dja man
04. Kaskawi mix
05. Lobie na mie
06. Koni foe jah
07. Lo bo to
08. Sins a de
09. Waka man

Beschrijving Max Nijman
Max Reinier Nijman werd geboren op 18 maart 1941 te Moengo, Suriname. Max komt uit de bauxietstad Moengo. Met een moeder als zangeres is het zingen hem met de paplepel ingegoten. Naast zingen werkte Max bij een bauxietbedrijf. Max maakte zijn debuut op 16 jarige leeftijd tijdens een benefietshow van de plaatselijke Moegonese voetbalclub. Tijdens dit debuut maakte hij diepe indruk op het publiek en was Max de nieuwe ontdekking uit Moengo. Hij bracht covers ten gehore, onder andere nummers van de soullegend Brooke Benton. Na dit succes kreeg ook Paramaribo lucht van het talent in Moengo en kwamen de boekingen voor optredens binnen stromen.

Max Nijman wordt in Suriname wel 'soulman number one' genoemd. Hij is populair omdat hij altijd in zijn moedertaal zingt. Max heeft opgetreden met onder andere grootheden als "the Mighty Sparrow", "Wilson Picket", "Brook Benton", "Johnny Nash" en "Ben E. King". Toen Max in 1968 naar Nederland vertrok om een artiesten bestaan op te bouwen, werd er veel aandacht besteed aan zijn vertrek. Er kwam een afscheidsoptreden en er werd een avondvullend televisie programma gemaakt. Ook werd er een grammofoonplaat uitgebracht met zelfgeschreven ballads van het afscheidsoptreden. Dit op initiatief van The Mighty Sparrow.

 In Nederland volgt een periode van werken en naast zijn werk CD's maken. Hij bekendste nummers zijn Katibo, Adjosi en Ai Sranan. Max Nijman werd op 4 juni 2005 gehuldigd in zijn geboorteplaats Moengo. In 2005 is het namelijk precies 45 jaar geleden dat hij begon in de showbizz. Met de jubileumshow in Moengo gaat een hartenwens van de 64-jarige Nijman in vervulling. De laatste jaren trad Max vooral op in Paramaribo. Moengo vindt hij daarom een aparte ervaring, ook omdat hij daar zijn eerste stappen zette op het podium.

 Op 18 juni 2005 stond er ook nog een show van Max Nijman met Percy Sledge en Swamp Dogg in de Antony Nesty Sporthal. Dat moest een grootse viering worden van zijn 45 jarige jubileum. In november 2005 is Max gedecoreerd door de president van Suriname drs. R.R. Venetiaan tot 'Ridder in de ereorde van de gele ster'. Op donderdag 16 februari 2006 zal de ambassadeur van Suriname in Den Haag deze decoratie uitreiken. Max was in maart 2007 in Torrevieja op vakantie om van de Spaanse zon en warmte te genieten. Door een complicatie aan de nieren, was een opname in het ziekenhuis noodzakelijk. Hij lag sinds 13 maart 2007 in het Spaanse Ziekenhuis USP San Jaime (Torrevieja, Alicante), vanwege een nierpathologie. Max voelt zich weer super en hij verzekert zijn fans dat hij zich elke dag beter voelt en hij een zeer goede behandeling genoot in het ziekenhuis. Hij moest helaas verschillende concerten annuleren, maar is inmiddels weer terug in Nederland, wel zal hij het nog zeker drie maanden rustig aan moeten doen.

Tags: Dja dja man

Plaats reactie

RSS