Srananpoku.com - Surinaamse Muziek Online
Welkom
Login / Aanmelden

Naks Kaseko Loco - Leba Bari Kaja Kaja

Bedankt! Deel het met je vrienden!

URL

Je vind deze video niet leuk. Bedankt voor je feedback!

Sorry, only registred users can create playlists.
URL


Toegevoegd by Admin in Kaseko-Kawina Naks Kaseko Loco
2,350 Bekeken

Beschrijving

Naks Kaseko Loco - In den verre (1998)

Naks Kaseko loco - In Den Verre
01 . Libi Suma
02.  Kwendauma
03.  Leba Bari Kaja Kaja
04.  Uma De
05.  Mi Ede
06.  Pijari Man
07.  Bere Bere
08.  Aisa A No Prefuru
09.  Loco Sambura

Beschrijving Naks Kaseko Loco
Na een schenking van instrumenten door het Prins Bernardfonds op 4 november is Naks Kaseko/Kawina Loco ontstaan. Onder leiding van Angelo Blackman en Peter Wolf werd er toen gekozen voor de naam; Naks Kaseko Loco ( Loco is afgeleid van het woord Locomotief , ze hadden toen al een vooruitziende blik)
De formatie onderscheidde zich van andere muziekformaties door hun muzikale kwaliteiten, veelzijdigheid en vooral door hun mix van de Surinaams culturele muziekstijlen. Gezien hun diversiteit maar ook door hun kennis op het gebied van de winti muziek, was de keus kaseko en kawina te combineren gemakkelijk te maken. Je kunt dus tijdens een optreden van Naks genieten van kaseko, kawina of een combinatie van beide, vandaar de naam Naks Kaseko/Kawina Loco,twee muziekgenres één formatie.

Naks is veelvuldig uitgeroepen tot kawinaformatie van het jaar waarbij enkele zangers er vaak de titel "kawinazanger" van het jaar aan toe mochten voegen. Behalve dat Naks de meest populaire en meest gevraagde muziekformatie in Suriname is, zijn zij ook de nummer een Surinaamse groep in het buitenland. Zij genieten dan ook een grote schare fans in o.a. Nederland, Amerika, Frans Guyana, Brits Guyana en Curacao. De afgelopen 2 jaar is de groep versterkt met een vrouwelijk lid genaamd Norma die menig hart heeft veroverd met haar verfrissende stijl. Norma is behalve door haar zangkwaliteiten ook zeer bekend door haar performance tijdens haar liveshows. Met haar eigen gecreëerde dansstijl weet ze het publiek keer op keer in extase te brengen.

Hun eerste cd “Naks Kaseko Loco In Den Verre” kwam uit in 1998. Enkele andere cd’s zijn: Moi Bigi Sma, Switi Momo, Kamergeheimen, Un ne prati, Kaseko Live Niks no fout, Naks Kaseko Loco live “Hoofdklasse”, Koko Gowtu.
Enkele samenwerkingsprojecten (cd’s):
Roxy, Waasje en Joosje, Bigi Das meets Naks Kawina Loco en Mofo Yari Prisiri.

De eerste tour van Naks Kaseko Loco naar Nederland was in het jaar 2000 vervolgens in 2003 waarna ze ieder jaar wel een keer Nederland hebben bezocht.
Als Naks in Nederland is geven ze echter niet alleen optredens, maar ook lezingen en workshops worden door hun verzorgd.
Naks Kaseko Loco (In Den Verre)back

Tags: naks, kaseko, loco, in, den, verre

Plaats reactie

RSS