Srananpoku.com - Surinaamse Muziek Online
Welkom
Login / Aanmelden

Shownieuws


  • Dancehall Crew sluit af met King Of Kings

    King Of Kings is de titel van het laatste album van de populaire Surinaamse formatie Dancehall Crew. De leden Naya Judgement, Bongo Emmanuel en Bongo Cacha van de groep zetten hun carrière momenteel solo voort. De bekende Reggie Jah Bless die ook deel van de groep uitmaakte maakte de overstap naar een solo carrière enkele jaren eerder. “Het moet duidelijk zijn dat er geen ruzie in het spel is, het is gewoon vriendschappelijk besloten. Het is ook goed dat we het talent niet bijeen houden maar verspreiden.” Aldus een verklaring van de groep. Dancehall Crew is vanaf het begin een samenbundeling van talentvolle jongeren. Zelf blikken de zij terug op een zeer vruchtbare Dancehall Crew-tijdperk. Enkele jaren terug waren Dancehall Crew en haar toenmalige ‘rivaal’, Boss Creation, ongetwijfeld de populairste Surinaamse dancehall/reggae groepen.

     

    Klik hier voor het album

    Lees meer »
  • Steph Lanceert eerste single met M'e Tang

    Stephanie Naomi de Randamie, Geboren 29 mei 1991 te Paramaribo,

    Zij maakt deel uit van BMR (Beatmaster Records) en lanceert haar eerste officiele track "ME TANG". 
    Deze track gaat over de doelen die men in het leven wil bereiken.
    Tegenslagen komt men zeker tegen op je pad, maar het ligt aan jou hoe je ertegen aankijkt en aanpakt. 
    Deze poku is voor een ieder die het bijna of helemaal niet meer zagen zitten in het leven, maar er toch bovenop zijn gekomen. 
    EEn heel duidelijke boodschap naar de gemeenschap toe dus.
    Een lekker rustige, maar tegelijkertijd ook swingende meezinger, met natuurlijk de  Rnb/zouk/soul/jazz/hiphop/house/pop ingredienten.
     
    De clip is al te bekijken via Srananpoku.com




    Ik hou van muziek met een goede inhoud. 
    Ik wil verandering brengen in de muziekwereld en wil graag dat men weet wat Steph allemaal kan, want talent dat mij is gegeven wil ik zeker niet schuil houden! 
    Mijn grootste motivatie is mijn moeder( reeds 1/2 jaar wijlen), alsus de woorden van "Steph".
     
    "ME TANG", maakt deel uit van de gezamenlijk uit te brengen CD van de Beatmaster Records, die de titel zal dragen van "THE COLLABO" 
    De andere artiesten van BMR  : K-Mac, Da , Steph, Ray Z, Darta D, Vale and Janice
    Lees meer »
  • ‘Artist On The Rise’ Project - artiesten naar Nederland om zich te professionaliseren

    Sinds 4 juni j.l. zijn Legacy Entertainment en Mira Promotion weer in Nederland met een paar Surinaamse artiesten. Net als vorig jaar hebben ze hun krachten gebundeld om samen een uitwisselingsproject op te zetten voor Surinaamse artiesten. Het project heet officieel ‘Artist On The Rise’ en staat in het teken van uitwisseling en overdracht van kennis op muziekgebied tussen jonge Surinaamse en Nederlandse artiesten. Het project is gepland van 6 juni t/m 30 juli 2012 in Nederland.

    Met ‘Artist On The Rise’ willen de initiatiefnemers, Fabian Sijmor en Rupert Leerdam (Mira Promotion), een brug slaan tussen Nederland en Suriname op het gebied van kunst en cultuur ter versterking van de muzikale ontwikkeling van hun lokale artiesten. Samen met de twee sponsoren: Surinam Airways en I love Su is de reis naar Nederland bekostigd.

    Tijdens het project zullen opkomende artiesten kennis en ervaring opdoen in alle aspecten die bij het muziek maken aanbod komen. Dus van songwriting tot het opnemen van een track in een professionele studio, maar ook omgang met publiciteit en samenwerking. Omdat het project verder wil reiken dan de persoonlijke ontwikkeling van de geselecteerde artiesten, zal bij terugkomst ook kennisoverdracht plaatsvinden aan artiesten in Suriname.

    De uitverkoren deelnemers zijn deze keer de nieuwe reggaesensatie van Suriname Jahsenye (Vernon Babel), zangeressen Milaisa Breeveld en Tekisha Abel en MC Olu Abena. Laatstgenoemden zullen in Nederland arriveren op 16 juni. Gekozen is voor artiesten die als positief voorbeeld kunnen dienen voor onze Surinaamse jongeren en Suriname met kunst en cultuur op een waardige manier uitdragen. Om een tipje van de sluier op te lichten kan bevestigd worden dat de artiesten zullen optreden op festivals in Amsterdam, Almere, Den Bosch, Haarlem en Zaandam. De artiesten zullen hierbij ondersteund worden door twee live bands, waaronder The Family Tree band.

    Vooral voor Jahsenye, die onlangs zijn eerste album ‘Ghetto Child’ uitbracht in Suriname, is opvallend veel belangstelling vanuit Nederland. Hij wil werken aan een internationale carrière die verder rijkt dan Suriname en Nederland, vandaar ook zijn keuze voor Engelstalige muziek. Er staan samenwerkingen met artiesten als Smiley, Joggo, Gianna Tam, Rashanto, Nedra en nog vele anderen gepland, waaronder enkele internationale artiesten die gelijktijdig aan het project naar Nederland/Europa zullen komen. Om het plaatje compleet te maken zal Jahsenye zijn officiele albumrelease doen in Amsterdam, op 30 juni.

    Milaisa heeft vooral als backing zangeres al flink haar sporen verdiend voor artiesten als Colonel en de Jamaicaanse zanger Turbulence. Zij zal nu onder andere bij de band LadiesJam ervaring opdoen. Met Tekisha heeft Nederland reeds eerder kennis mogen maken, dankzij haar geweldige bijdrage bij shows van Kenny B en Benaissa.

    MC Olu Abena zal in contact worden gebracht met andere MC’s en als omroeper radio ervaring opdoen bij Mart Radio.

     

    Voor het ‘Artist On The Rise’ Project hebben Legacy Entertainment en Mira Promotion partners gezocht, die hun medewerking vanuit Nederland verlenen. De directe partners in het project zijn VVFlex, Bijlmerstyle, Srananmusic.

    Drie organisaties die op hun eigen wijze een bijdrage willen leveren aan de ontwikkeling van jonge artiesten en in het bijzonder Surinaamse artiesten. Samen zullen ze hun deskundigheid en netwerk inzetten om de artiesten een onvergetelijke tijd te geven tijdens hun verblijf in Nederland.

     

    Voor meer informatie, nieuws en agenda kunt u terecht opwww.vvflex.nl 

    Lees meer »
  • Jonna (CLOCKWORKERZ) maakt poku met Tranga Rugie & Lodilikie

    Uit liefde voor het land (Suriname) hebben Jonna (CLOCKWORKERZ), Lodilikie en Tranga Rugie een ode geproduceerd !!
    Als dit niet één van de grootste liefdes verklaringen van 2012 is weet ik het ook niet meer!!!
    CLOCKWORKERZ presenteert "Sranan Kondre - Jonna Ft Tranga Rugie & Lodilikie
    Volg Jonna op twitter @Jonna2hot

     

    Klik hier voor de video

    Is jouw liefde voor Suriname ook zo groot stuur het door and spread the love!! Gunnen!!
    Abboneer op hun YouTube kanaal!!
    http://www.youtube.com/user/OfficialCLOCKWORKERZ/videos
    Add CLOCKWORKERZ
    Hyves: http://clockworkerz.hyves.nl/
    Facebook: http://www.facebook.com/clockworkerz
    Twitter: https://twitter.com/#!/CLOCKWORKERZ

    Lees meer »
  • Abraham Zebulon presenteert ‘The Royal Entertainment’

    Abraham Zebulon presenteert ‘The Royal Entertainment’


    De reggaezanger Abraham Zebulon die eerder van zich liet spreken met singles zoals ‘Legalize It’ en ‘Royal Apparele’, presenteert eindelijk zijn cd ‘The Royal Entertainment’. “Het is niet alleen een cd ding, maar ook live op de planken zal ik mezelf goed vertegenwoordigen”, vertelt de zanger. Naar zijn zeggen verwijst de thema van de schijf naar het feit dat het publiek naast goede de cd muziek, ook spannende optredens van het mag verwachten. Geheel in lijn met de thema van de schijf, ‘Serious Mission’, zet Zebulon zich in om Suriname internationaal te vertegenwoordigen met zijn passie. ‘The Royal Entertainment’ telt 13 nummers gezongen in het Sranan, Engels en Nederlands. Enkele gastartiesten die er een bijdrage op leveren zijn: Uria Gad, Thunda, Del Gad en True Asher.


    Klik hier om de poku te beluisteren

    Lees meer »
RSS