Srananpoku.com - Surinaamse Muziek Online
Welkom
Login / Aanmelden

Kenny B - So ie beng taigi mie

Bedankt! Deel het met je vrienden!

URL

Je vind deze video niet leuk. Bedankt voor je feedback!

Sorry, only registred users can create playlists.
URL


Toegevoegd by Admin in Reggae & Dancehall Kenny B
11,918 Bekeken

Beschrijving

Over Kenny B

Kenny B is een van de populairste Surinaamse reggae artiesten in Nederland en Suriname en begon zijn muziek carrière bij United sounds, met Taki, Dre en Mariëlle. Kenny B heeft met United sounds in een aantal landen opgetreden, waaronder Finland, Hongarije, Griekenland en Duitsland. De muzikale stijl van Kenny B is reggae. Dit is beïnvloed door grootheden als Bob Marley, Jimmy Cliff, Peter Tosh en Burning Spear. Hij zingt in diverse talen, zoals Engels, Aucaans, Sranantongo en Nederlands. Kenny schrijft zijn eigen songs. Zijn teksten gaan over de maatschappij, onrechtvaardigheid in de wereld maar ook over positiviteit.
Kenny B is hij ook jarenlang bij de Nederlandse reggaeband ‘Beef’ betrokken geweest. Met deze band heeft hij onder andere op Pinkpop en Lowlands gestaan en met zijn populaire lied ‘One My Own’ staat hij ook op het laatste album “The Originals” van Beef. Kenny B heeft onder andere opgetreden op festivals als Pinkpop en hij deed ook een clubshow met Beef, het Bevrijdingsfestival in Groningen en de Koninginnennacht in Den Haag. Kenny B is ook vaak op nationale televisie geweest, onder andere in het programma Vals Plat op Nederland 2, maar ook bij Omroep Brabant, met live optredens en in het programma Walhalla.

In 2006 kwam hij uit met zijn hit single ‘A Sama De’. Deze plaat stond weken op NR 1 bij diverse radio stations in Suriname. Er is van het hele gebeuren een reportage gemaakt door het populaire actualiteiten programma ‘Suriname Vandaag’. Kenny B heeft tijdens zijn verblijf in Suriname in 2006 gebruik gemaakt van deze single om aandacht te vragen voor de rechten van muzikanten.

Na het uitbrengen van zijn album ‘Bosie Mie’ in 2008, ging Kenny B terug naar Suriname voor een show met de wereldberoemde artiesten Tanja Stephens en Bushman. Deze show was een succes en werd ook heel goed ontvangen door de media.

Credits

Production : Houston Productions /destinyrecord
Artiste : Kenny B
Titre : So ie beng taigi mie
Audio Producers : J Jellema

Thanks toTekisha Abel, Glen sno, Cliff waterberg, Mojo theater, joost jellema, Dennis Burke..

Contact Management :
[email protected]

Plaats reactie

RSS