Srananpoku.com - Surinaamse Muziek Online
Welkom
Login / Aanmelden

Nederland


 • Nieuw nummer The love messengers feat Deff Rhymz

  Speciaal voor het InstaGram Fesa evenement waarvan de 2de editie op 29 November 2014 zal plaatsvinden in Havana Lounge zijn The Love Messengers samen met Deff Rhymz en de top kaseko/ kawina zanger Carlos Aaron de studio in gedoken. Het resultaat is het kaseko house nummer 'Doe je Ding’.

   

  Lees meer »
 • Zaterdag 6 September WhiteBeach the party

  Na de geslaagde edities in Den Haag en Rotterdam is het niet meer dan logisch dat we het spetterende event White Beach THE Party nu ook naar Amsterdam brengen. Dit zal plaats vinden op zaterdag 6 september in Amsterdam Studios. 

  En in Amsterdam komen we HARD ! En om heerlijk hard en los te gaan brengen wij jullie de volgende lineup; Om te beginnen niemand minder dan: Broederliefde! Broederliefde is welbekend om hun zomer hit 'Labanta'! Het is onmogelijk om uit te gaan zonder dit nummer minimaal één keer voorbij te horen komen. Deze heren gaan Amsterdam op zijn kop zetten!
  Naast Broederliefde hebben wij SBMG uit de Bijlmer! Deze formatie staat bekend om hun dikke mega hit 'Oeh na na!Who likes to know where the party isss.. Ja, dat weten jullie wel! De mannen van La La La LA ROUGE.. die kunnen niet ontbreken deze avond! Zij gaan ervoor zorgen dat we het White Beach gevoel van Suriname hier in Nederland gaan beleven! 


  Dit is nog niet alles er is nog zoveel meer, zoals de lady Lovers GIO & Kayente. Deze twee gentlemen zullen schitteren op het podium door hun beste en bekendste tracks te performen! De bazen achter de draaitafels staan onder leiding van MikeMotion. Hij zal samen met TwoDope, ShaneCruz – Relize – Jerrel – Miranoz – Krezy – Jay – E-Shockz – Burnout – Senzy – Kenn & Mc F1ristman de avond compleet maken met onder andere Caribische, Surinaamse en tropische muzieksoorten. 

  Pay Attention partylovers: vanaf zaterdag 9 augustus zal de voorverkoop van start gaan. Wij raden iedereen aan om de presale tickets te halen; dit vanwege het feit dat de voorgaande edities compleet uitverkocht waren! SOOOOOOOO BE ON TIME. De tickets zijn te verkrijgen bij: alle Primera shops, Pico , Draver , Farida, Govinda en Akaash. Daarnaast ook online te bestellen via: www.whitebeachonline.com 

  Laat niemand je achteraf komen vertellen hoe gezellig het was en zorg er voor dat je erbij bent :) 
  White Beach staat bekend als het meest vrouwvriendelijke concept, dit betekend ladies ….Gratis Entree tot 23:30. Hoe je het dikste feest van 6 september kan bereiken vind je het beste op: www.whitebeachonline.comvoor de drivers onder ons… meer dan genoeg Free parking space!

  ZATERDAG 6 SEPTEMBER zullen wij als vanouds weer helemaal LOS gaan op White Beach THE Party.
  Lees meer »
 • In de spotlights: Afro-Surinaamse muziek van A tot Z.

  Op zondag 27 januari 2013 organiseert Tori Oso Utrecht een thema middag over de Afro – Surinaamse muziek: Van Kaseko tot Kawina. Deze middag vindt plaats in het OASE gebouw aan de Cartesiusweg 11 te Utrecht. Niemand minder dan professioneel musicus, Ronald Snijders, is uitgenodigd om een interactieve presentatie te verzorgen over de Afro - Surinaamse muziek. 
  Wat is Afro Surinaamse muziek?, waar komt het vandaan en hoe heeft het zich ontwikkeld? Hoe heten de muzieksoorten uit de stad? Wat speelt men in Nederland en hoe danst men erop? Zo zijn er talloze vragen waarop deze middag antwoord komt. Zowel voor niet-Surinamers als Surinamers is dit een uitgelezen kans om meer te weten te komen over de historie van deze muzieksoort. 


  Ronald Snijders heeft zich veel bezig gehouden met deze vragen en verteld erover in zowel

  wetenschappelijke als laagdrempelige settings. Als bekend musicus die reeds is geridderd om zijn muziek, heeft hij Afro-Surinaamse muziek uitvoerig bestudeerd. Hij heeft dit verder ontwikkeld en gepresenteerd op talrijke grote podia van wereldmuziek tot jazz. 

  Aan de hand van een aantal luistervoorbeelden kunnen mensen van alle leeftijden op prettige en eenvoudige wijze kennismaken met de muzieksoorten kaseko en kawina en de instrumenten die daarbij worden gebruikt. 

  Ook de Surinaamse taal oftewel het Sranan tongo komt ter sprake. Deze taal die iedereen in Suriname verstaat, heeft een interessante geschiedenis en is nog steeds, ook in Nederland, nog volop in ontwikkeling. Hoe wordt deze taal in muziek gebruikt en waarover gaan de liedjes? Bestaan er ook hele oude Surinaamse liedjes van tijdens de slavernij en hoe klinken ze?  

  Wie is die erg bekend geworden Kaseko artiest, Lieve Hugo nou eigenlijk en wat is de achtergrond van hedendaagse Surinaamse bands als La Rouge? En vooral: wordt Surinaamse muziek als Kaseko en Kawina wel gewaardeerd en hoe gaat de media hier en in Suriname ermee om? 
  U ziet dat Surinaamse muziek op talrijke facetten van de Surinaamse cultuur en van Surinamers in Suriname, Nederland en elders ingaat. Na de presentatie zal Ronald Snijders op zijn dwarsfluit uiteraard het een en ander van Kaseko en Kawina laten horen! Hij zal bijgestaan worden door de percussionist, Giovanni Essed, die een Kawina drum demonstratie zal verzorgen.   Peggy Bouva (spelmaakster), is tevens uitgenodigd om een aantal muziekvragen uit het spel ''Hoe goed ken je Suriname?'' te presenteren. U kunt op die manier direct uw kennis uittesten op een leuke manier.

  Kortom, kom 27 januari deze unieke bijeenkomst bezoeken, waar muzikale kennisoverdracht op de zondagmiddag centraal staat.

  De zaal is geopend vanaf 14:00 uur en het programma start om 15:00 uur. In de tussentijd kan men diverse standhouders bezoeken of een hapje of drankje nuttigen.
  Voorverkoop 7 euro: reserveren via [email protected], aan de poort 9 euro. Kinderen t/m 12 jaar gratis toegang.
  www.torioso.nl voor meer informatie.


  Lees meer »
 • VRIJDAG 25 JANUARI 2013 SU! – WELKOM’S PARTY ZWARE GUYS & AVION BOYS MAMBO ALMERE  VRIJDAG 25 JANUARI 2013
  SU! – WELKOM’S PARTY ZWARE GUYS & AVION BOYS
  MAMBO ALMERE

  SU!, Het sexy kaboela feest wat 1 keer per maand terug keert zal dit maal uitpakken met de lekkerste bands van Nederland die net zijn terug gekeert uit Suriname!.

  Op 25 januari zijn jullie allemaal uitgenodigd om met onze jongens van Zware & Avion te komen dansen en voor het eerst in 2013 @ Mambo!!

  LETOP VOL IS VOL!

  Wer i hotpants, sit i wiri want wo Skoifing tide neti!

  When/Where: Vrijdag 25 januari 2013, Mambo Almere
  Entree: € 10,- (Geen voorverkoop)
  Tijd: 23.00 – 06.00
  Line up: AVION BOYS, ZWARE GUYS,DJ XPLOSION
  www.mamboalmere.nl
  Lees meer »
RSS