Srananpoku.com - Surinaamse Muziek Online
Welkom
Login / Aanmelden

Shownieuws


  • Soloschijf Bongo Cacha een feit

    Het eerste solo cd van Bongo Cacha heet ‘Moro Leri’ en is onlangs op de markt verschenen. Sinds de lancering zijn er al een groot aantal exemplaren over te toonbank gegaan. “Alles verloopt momenteel zoals we hadden gepland”, laat de manager van de artiest weten.

    ‘Moro Leri’ telt totaal 12 nummers, met gastartiesten waaronder met Kwasi, Queen Abby en Enver.

    De Engelstalige poku ‘Tonight’, waarmee Bongo Cacha zich van een heel ander zijde laat horen staat er natuurlijk ook op. Andere bekende titels zijn: ‘Mi lob a style fu ju’ en Dis naf mi baby’.

    De artiest hoopt dat de schijf in de smaak zal vallen en dat de luisteraars daadwerkelijk de boodschappen in de liederen tot zich nemen.

    De schijf is nu ook op www.Srananpoku.com te beluisteren.


    Lees meer »
  • Abraham Zebulon zingt Legalize it

    Als je het aan de reggaezanger Abraham Zebulon vraagt, zijn er een heleboel dingen die moeten worden rechtgezet in de gemeenschap.
    Een van de voorbeelden die hij hierover in zijn nieuwe single ‘Legalize It’ aanhaalt, is de volledige acceptatie van de rasta’s.

    “Het moet niet zo zijn dat schoolkinderen met dreadlocks een ander behandeling krijgen dan hun mede scholieren. Rastafarians geloven in God. Jammer genoeg heb je ook van die figuren die zich als ons voordoen en onze imago in een kwaad daglicht plaatsen”, vertelt Abraham Zebulon die zelf lid van de internationale organisatie Twelve Tribes of Israël is.

    Het woordje ‘legalize’ heeft in zijn Engelstalige song meer de betekenis van acceptatie. Hij zingt onder andere ook dat hij graag ziet dat de gemeenschap de Engelse taal accepteert. “We leven in Suriname maar we zijn deel van de wereld.

    Onze artiesten hebben de potentie om met hun muziek in het buitenland op tournee te gaan.
    Als het Surinaams publiek de Engelstalige nummers van ons goed ontvangt ondersteunt dat ons om een internationaal niveau te bereiken.”

    Momenteel is Abraham Zebulon druk bezig met het promoten van ‘Legalize it’.

    De videoclip ervan is ook al af en nu te zien op Srananpoku.com
    Lees meer »
  • Gospelgroep UB-J lanceert eerste album

    De Gospelgroep UB-J (United Brothers in Jesus) heeft haar eerst album af.

    De schijf draagt de titel ‘Kenki joe libi’.

    Met de acht gospelliederen die erop te beluisteren zijn, hopen de jongeren van de groep de gemeenschap zoveel mogelijk te informeren over de Almachtige.

    “Het heeft een tijdje geduurd maar nu is de cd eindelijk af. Nu moeten we het alleen maar promoten zodat het woord van de Heer de mensen bereikt”, aldus een goed gemotiveerde UB-J.

    Beluister nu exclusief het album van UB-J (United Brothers in Jesus) hier op Srananpoku.com


    Lees meer »
  • Nieuwe single The Family Gospel getiteld Dankzij Jezus

    The Family Gospel heeft een nieuwe single uitgebracht.
    Het lied getiteld ‘Dankzij Jezus’ komt uit het album ‘Onzichtbare Hand’ van de groep.
    ‘Dankzij Jezus’ is gezongen door Iromo en Francois en vertelt dat de mensen uit je omgeving meestal niet met een tevreden oog kijken naar zegeningen die je van God heb gehad.

    The Familie Gospel bestaat geheel uit leden van het gezin Abioni.

    Momenteel wordt de zang gedeelte gedaan door ‘papa’ Francois, ‘mama’ Eline en hun oudste dochter Iromo.

    Drie andere kinderen bespelen de instrumenten “en de overige twee zijn nog net te jong om mee te doen”, vult Francois lachend aan.




    Lees meer »
  • The Blessy Youth in remix hitsingle Captain

    Het steeds populairder wordende duo The Blessy Youth is onlangs samen met C-Fresh en Tekisha de studio ingedoken voor de remix van de hitsong ‘Je Bent Me Captain’.
    Op de oorspronkelijke track waren de stemmen van Poppe en Kwasi ook te horen, maar is de nieuwe versie komen deze twee te vervallen. In de remix versie van het nummer zijn Tekisha, The Blessy Youth en C-Fresh te horen.

    “Voor dit lied komt er zeker een mooie clip", vertelt The Blessy Youth enthousiast.

    Beluister hier de remix exclusief op Srananpoku.com


    Lees meer »
RSS