Srananpoku.com - Surinaamse Muziek Online
Welkom
Login / Aanmelden

Laatste nieuws


 • Alka is terug met nieuwe cd

  Alka laat na lange tijd weer wat nieuw geluid van zich horen met zijn solo cd ‘Pasensi’.

  Voor het laatst bracht de zanger in 2009 een verzamel cd op de markt met nummers die hij eerder had uitgegeven.

  Op de cd ‘Pasensi’ heeft hij echter 12 gloednieuwe tracks staan. Een paar van de liederen zingt hij samen met gastartiesten als Poppe, Nancy, Sheranza, en Kenneth.

  Op de vraag waarom hij zolang op liet wachten, vertelt de artiest het volgende: “Ik ben gaan beseffen dat je soms rustig je tijd moet nemen wanneer je iets doet. Dit zorgt ervoor dat je een beter product levert.

  ” Alka beschouwd het maken van muziek als een werk dat hij moet verrichten. “Maar als solo artiest is het hardwerken hoor”, laat de ex-zanger van Youth Sedation weten.

  De nummers op de cd hebben verschillende onderwerpen maar ondersteunen allemaal de thema van de cd. De artiest laat weten dat hij voor de nummers ook clips zal maken, maar dat dit niet haastig zal gebeuren.

  “Ik ga geheel in lijn met de titel ‘Pasensi’ te werk; één voor één, maar ze komen wel.” Verzekert hij.

  Alka bedankt al zijn fans die hem de afgelopen periode hebben bijgestaan. Hij geeft toe dat al die ‘warmte’ ervoor gezorgd heeft dat hij nu terug is.


  Lees meer »
 • Swiet Firi brengt Gado Gi uit.

  Swietfiri is een Surinaamse kawina formatie.

  De titel van de nieuwste cd ( 2011) van de formatie is Gado gi.

  De groep wilt zich vooral onderscheiden door steeds weer met “kwaliteitsmuziek” uit te pakken.

  Beluister nu het album op Srananpoku.com  Lees meer »
 • Damaru komt met zijn langverwachte debuutalbum Tuintje In Mijn Hart

  Wie kan zich de superzomerhit ‘Mi Rowsu (Tuintje in mijn hart)’ van Damaru en Jan Smit niet herinneren? Maar liefst twintig weken lang stond het nummer in de Nederlandse top 40, waarvan drie weken op nummer één. De monsterhit sleepte diverse prijzen in de wacht en behaalde uiteindelijk zelfs een platina status. Zonder overdrijven kan worden gesteld dat ‘Mi Rowsu (Tuintje in mijn hart)’ de grootste hit was van 2009.  

   Sindsdien geldt Damaru als het nieuwe Surinaamse wonderkind. Reikhalzend hebben zijn fans de afgelopen anderhalf jaar naar zijn debuutalbum uitgekeken. Dat lange wachten wordt 22 juli aanstaande eindelijk beloond: dan komt zijn debuutalbum ‘Tuintje In Mijn Hart’ uit.

  ‘Met mijn album ga ik het geduld van mijn fans belonen,’ zegt Damaru. ‘Ik heb anderhalf jaar keihard aan dit album gewerkt, heb er veel energie en liefde in gestoken. Nu het album eindelijk af is ben ik erg blij.’

  In Suriname is Damaru al jarenlang een superster. Onlangs gaf hij samen met Re-Play nog een megaconcert in de Anthony Nesty Sporthal in Paramaribo. ‘Hoewel ik pas net 25 jaar ben, noemt men mij hier al ruim vijf jaar de “King of Love Songs,”’ vertelt Damaru. ‘Suriname is van mij. Nou ja, na de president dan,’ lacht hij.

  Met zijn debuutalbum hoopt hij ook Nederland te veroveren. ‘Ik heb twee harten, één voor Suriname en één voor Holland.’ Op ‘Tuintje In Mijn Hart’ geeft Damaru blijk van een brede muzieksmaak. Zo werkt hij op de track ‘Zeg Nooit Nooit’ samen met de Eindhovense rapper Kempi, staat zijn superhit met Jan Smit op het album, covert hij ‘Een Pot Met Bonen’ van de Surinaamse zanger Lieve Hugo en covert hij ‘1 Nacht Alleen’ van Doe Maar. ‘Je kan het album op elk uur van de dag luisteren,’ zegt Damaru. ‘Ieder moment kan het je opvrolijken. Het album klinkt precies zoals ik ben: een jonge hond met humor.’

   

  Op het album staat ook het opvallend vrolijke nummer Suriname, het viel gelijk op dat dit een perfect nummer is om het Fernandes Zomercarnaval mee te vieren. En om dit nog feestelijker te maken heeft radiozender FunX samen met de winnaar van Battle of Drums 2010 “Earthquake Brass” een swingende remix gemaakt van het nummer. Damaru zal deze remix samen met de brassband op vrijdag 29 juli op de Coolsingel in Rotterdam ter gehore brengen.

    Lees meer »
 • Soloschijf Bongo Cacha een feit

  Het eerste solo cd van Bongo Cacha heet ‘Moro Leri’ en is onlangs op de markt verschenen. Sinds de lancering zijn er al een groot aantal exemplaren over te toonbank gegaan. “Alles verloopt momenteel zoals we hadden gepland”, laat de manager van de artiest weten.

  ‘Moro Leri’ telt totaal 12 nummers, met gastartiesten waaronder met Kwasi, Queen Abby en Enver.

  De Engelstalige poku ‘Tonight’, waarmee Bongo Cacha zich van een heel ander zijde laat horen staat er natuurlijk ook op. Andere bekende titels zijn: ‘Mi lob a style fu ju’ en Dis naf mi baby’.

  De artiest hoopt dat de schijf in de smaak zal vallen en dat de luisteraars daadwerkelijk de boodschappen in de liederen tot zich nemen.

  De schijf is nu ook op www.Srananpoku.com te beluisteren.


  Lees meer »
 • Abraham Zebulon zingt Legalize it

  Als je het aan de reggaezanger Abraham Zebulon vraagt, zijn er een heleboel dingen die moeten worden rechtgezet in de gemeenschap.
  Een van de voorbeelden die hij hierover in zijn nieuwe single ‘Legalize It’ aanhaalt, is de volledige acceptatie van de rasta’s.

  “Het moet niet zo zijn dat schoolkinderen met dreadlocks een ander behandeling krijgen dan hun mede scholieren. Rastafarians geloven in God. Jammer genoeg heb je ook van die figuren die zich als ons voordoen en onze imago in een kwaad daglicht plaatsen”, vertelt Abraham Zebulon die zelf lid van de internationale organisatie Twelve Tribes of Israël is.

  Het woordje ‘legalize’ heeft in zijn Engelstalige song meer de betekenis van acceptatie. Hij zingt onder andere ook dat hij graag ziet dat de gemeenschap de Engelse taal accepteert. “We leven in Suriname maar we zijn deel van de wereld.

  Onze artiesten hebben de potentie om met hun muziek in het buitenland op tournee te gaan.
  Als het Surinaams publiek de Engelstalige nummers van ons goed ontvangt ondersteunt dat ons om een internationaal niveau te bereiken.”

  Momenteel is Abraham Zebulon druk bezig met het promoten van ‘Legalize it’.

  De videoclip ervan is ook al af en nu te zien op Srananpoku.com
  Lees meer »
RSS