Srananpoku.com - Surinaamse Muziek Online
Welkom
Login / Aanmelden

King Koyeba

Luister hier alle muziek van King Koyeba!

King Koyeba
King Koyeba werd geboren op 11 januari 1958 in Paramaribo. Zijn echte naam is Lowinzo Misiedjan. King Koyeba is op zijn 16e begonnen in de band Ghetto Crew, waarmee hij twee albums maakte. Snel na het oprichten van de Ghetto Crew werden ze gevraagd voor grote feesten en ging de verkoop goed. Koyeba leerde om grote publieken te bereiken met zijn muziek. De band zong vaak in Sranantongo en Aucanaas en hun grootste hit is Te mi hali mi Sengenbwelen. Hun tweede album was nog succesvoller en werd bekender onder de naam en dankzij de hit Wia mu feti ya. Samen met zijn vrienden werd Koyeba een van de meest succesvolle bands van Suriname; met als hoogtepunt een uitnodiging voor de Anthongy Nesty Sporthal (ANS) in 2004. Helaas veranderde dit hoogtepunt in een dieptepunt omdat er ruzie ontstond tusen de bandleden.

Mede door deze besloot hij in 2004 om solo verder te gaan onder de naam King Koyeba, afgeleid van het radiostation met dezelfde naam. Hij haalt zijn inspiratie veeal uit Surinaamse bands, waaronder ‘Youth Selection’, maar hij is vooral geinspireert door Capleton.  Zijn carriere raakte in een stroomversnelling. Hij kreeg meer optredens dan dat hij aankon en zijn nummers waren elke dag op de radio te horen. Binnen enkele weken stond hij bijna overal in de top3.  Alsof dit nog niet genoeg was lanceerde hij ook nog zijn eigen videoclip, waarin de goed getrainde Koyeba veel vrouwelijk fans voor zich won.  Door de jaren heen laat hij zich steds vaker begeleiden door een band en huurt hij sexy danserren in om achter hem te dansen.

Op srananpoku kun je luisteren naar alle poku’s van King Koyeba. Zijn muziek is gratis online te luisteren. Helaas is het downloaden van de muziek op dit moment niet mogelijk.


Luister hier alle poku's:

King Koyeba - Wie is zo stout

King Koyeba - Hot Dog

King Koyeba - Monie nai meke wi

King Koyeba - Blaai


Plaats reactie

Gerelateerd nieuws

RSS