Srananpoku.com - Surinaamse Muziek Online
Welkom
Login / Aanmelden

Asgar - Ik Ga

Bedankt! Deel het met je vrienden!

URL

Je vind deze video niet leuk. Bedankt voor je feedback!

Sorry, only registred users can create playlists.
URL


Toegevoegd by Admin in Asgar
652 Bekeken

Beschrijving

Asgar lanceert nieuwe single ‘Ik Ga’

‘Naar de kerk gaan maakt mij nog geen Supermens’

Ooit schreef hij er al een lied over met toepasselijke titel: ‘Die Jongen Van De Kerk’. In feite een geuzenaam die aan het begin van zijn carrière ontstond onder zijn fans en hem nariepen zo van, ah ja is ‘die jongen van de kerk’, als ze hem wel herkenden, maar zijn naam niet zo goed wisten.  ‘Ja hij gaat toch naar de kerk, hij rapt en zingt’. Die naam is gebleven en slim als Asgar Koster, om wie het hier gaat is, maakte hij hier zijn merknaam van. ‘DJVDK’ was geboren, compleet met kledinglijn en andere merchandise.


‘Naar de kerk gaan maakt mij nog geen Supermens’


Hij borduurt hier op voort in zijn tweede single release voor 2018: ‘Ik Ga(naar de kerk)’. Wie de artiesten-carrière van Asgar goed volgt, weet intussen dat vrijwel al zijn nummers gaan over eigen ervaringen. ‘Ik Ga’ vormt hierop geen uitzondering. Hij durft weer eens in gesprek te gaan met het publiek, van wie velen volgens Asgar denken, dat het naar de kerk gaan, hem tot een soort ‘Supermens’ maken, ‘die geen fouten kan maken’. ‘Integendeel’ zegt Asgar, met beide benen op de grond staand. ‘Wij (doelend op gospelartiesten) kunnen ook fouten maken. Maar bij een misstap staan sommigen al gauw met hun oordeel klaar, alsof we feilloos zijn. Omdát wij naar de kerk gaan en Christen zijn’. ‘Naar de kerk gaan maakt mij nog geen Supermens’. Naar de kerk gaan is een bewuste keus. Wij steken als gospelartiesten inderdaad onze nek uit en leven in een glazen kast.


Ik weet precies waar God mij vandaan gehaald heeft,

zodat ik vandaag muzikant en artiest ben. Maar ik ben geen engel’.


‘Wij streven er inderdaad naar een goed en heilig leven te leiden, maar wij zullen fouten maken. Dat is zeker geen vrijbrief om maar fouten te blijven maken’. Maar wijst Asgar op: ‘Ik ben in de eerste plaats mens en dan Christen, bid en ga naar de kerk, om mijn geloofsleven op te bouwen’. ‘Maar ik voel precies hetzelfde als wat jij voelt’, illustreert hij in zijn rap. ‘Wij zijn niet beter dan wie dan ook, maar naar de kerk gaan we, omdat we God dienen. Ik weet precies waar God mij vandaan gehaald heeft, zodat ik vandaag muzikant en artiest ben. Maar ik ben geen engel’.


Ook over de misvatting dat Christen zijn betekent dat je ‘suf’ moet zijn, speekt Asgar zich uit in dit nummer, waarin hij het opneemt voor zichzelf en andere collega gospelartiesten. ‘Je hoeft geen vriendje te zijn, omdat je naar de kerk gaat, maar juist sterk en stoer’, in de figuurlijke zin van het woord. ‘Ik mag er staan en gezien worden, juist omdat ik Jezus dien en Zijn woord uitdraag in mijn muziek’.


‘Ik wil veel meer betekenen voor mensen’

De track ‘Ik Ga’, is Asgar’s tweede single voor 2018, na ‘De Laatste Keer’, in februari uitgebracht. ‘Ik Ga’ is weer een volledige Asgar Koster-productie , onder zijn AsKo productions label. Asgar zegt zich verder nu veel meer te zullen gaan toeleggen op de productie van songs voor anderen, veelal opkomende talenten. ‘Ik wil veel meer betekenen voor mensen’. Aan stoppen denkt Asgar absoluut niet! Omdat hij dat talent heeft. Muziek blijven maken, maar dan minder voor zichzelf en meer voor anderen.Op 23 april is de plaat die sinds de afgelopen week al via Radio Shalom te horen is, officieel gelanceerd op YouTube. Ook de overige mediahuizen mogen de komende dagen rekenen op een bezoekje van Asgar, voor promotie van zijn jongste release. Zet je radio en tv aan, want Asgar komt er weer aan met: ‘Ik Ga’.


Paramaribo, 23 april 2018

Plaats reactie

RSS