Srananpoku.com - Surinaamse Muziek Online
Welkom
Login / Aanmelden

Suriname


 • Workshop lyrics schrijven

  Om de kwaliteit van de Suripop liederen nog verder te verhogen gaat de organisatie van Suripop workshops organiseren. Het gaat dan om workshops in het schrijven van lyrics voor zowel nieuwe als ervaren componisten. De Stichting ter Bevordering van Kunst en Kultuur in Suriname is de organisatie achter Suripop. Dit besluit is genomen door Ernesto van Dal, de directeur bij Suripop XXI.

  In totaal worden er vier workshops georganiseerd. De eerste is inmiddels al geweest en de andere drie worden in mei en juni verwacht. De inschrijvingen voor Suripop XXI zullen dit jaar van 1 juli tot en met 31 juli mogelijk zijn. De workshops sluiten hier dus perfect bij aan.Suripop XXI zal in augustus 2020 plaatsvinden, en is inmiddels alweer de 21 editie!

  Lees meer »
 • Henry Ceder

  Henry Ceder wordt toch in Suriname begraven

  Topartiest Henry Ceder zal zijn laatste rustplaats toch in Suriname krijgen. Guno Ravenberg zegt dat vrienden van de artiest er alles aan gedaan hebben om samen met de familie ervoor te zorgen dat de begrafenis hier plaatsvindt.

  De gebruikelijke singi neti zal op dinsdag 4 april worden gehouden. De uitvaartdienst vindt op 5 april plaats. Beide activiteiten worden in Ocer gehouden. Het ontzielde lichaam zal op Hodi mi Cras Tibi aan de schoot der aarde worden toevertrouwd.

  Afscheid Henry Ceder wordt in Nederland op vrijdag 31 maart van 17.00 - 19.00 uur genomen aan de Meerweg 273 Westgaarde Amsterdam. De fans wordt gevraagd de berichten via de media te volgen. Ravenberg is heel blij dat het gelukt is om de artiest in Suriname te begraven.

  Als eerbetoon deze topper van Sukru Sani:
  https://www.srananpoku.com/sukru-sani-pompo-lollie_a7a59ec6c.html

  Henry Ceder

   

  Lees meer »
 • Suripop XVIII op Srananpoku

  Het door de Stichting ter Bevordering van Kunst en Kultuur organiseerde componistenfestival Suripop zal op 1 augustus 2014  haar XVIII editie afwerken in de Anthony Nest Sporthal.

  12 finale composities die samen met arrangeurs, zangers, zangeressen, muzikanten,producer en de opname-studio’s tot een volwaardig product zijn gemaakt.


  Componist

  Naam lied

  Arrangeur

  Vocalist

  Stephanie de Randamie

  Wan Bun Mati

  Demis Wongsosoewirjo

  Tjark Bell

  Mariella Bekker

  Pramis Mi

  Glenn Gaddum

  Melinda Boldewijn

  Cornelis Amafo

  Lobi De Ete

  Robin van Geerke

  Rodney Deekman & Dominique Ravenberg

  Wendell Gefferie & Yver Verwey

  Tijdmachine

  Yves Verwey

  Janice van Klaveren

  John van Coblijn

  Law mi

  Glenn Gaddum

  Artino Oldenstam

  Darl Richards

  Mi Dren

  Marc Kornaat/John Clay Soares

  Jered Eduard

  Harold Gessel

  Tak Nanga Mi

  Bud Gaddum

  Danitscha Sahadewsingh

  Sergio Emanuelson

  Wan Okasi

  Ornyl Malone & John Clay Soares

  Humphrey Koulen

  Shaquille Marcus

  Wan Tra Lobi

  Marc Kornaat & John Clay Soares

  Regina Haakmat & Delceggio Scheineman

  Enashu Lie A Kwie

  Hori mi, Brasa mi

  Ernie Pinas

  Naomi Sastro

  Allison Kromodimedjo

  Fu San 'Ede

  Etienne Stadwijk

  Guillermo Vaarnold

  Rafick Bottse

  Taigi mi

  Marlon Francis

  Sijtske Tjon A Tjoen  Lees meer »
 • Suripop XVIII

  De datum van de nieuwe Suripop is bekend: Op 1 augustus 2014 is de nieuwe editie van Suripop.
  Het is alweer de 18e (XVIII) editie van deze bijzondere gebeurtenis. Het evenement zal plaatsvinden in de Anthony Nesty sporthal om 20:30.

  Inschrijven kan vanaf 2 september 2013 t/m 30 september. 
  Op 14 oktober zal bekend worden welke 12 composities zijn uitgekozen voor de finale. 
  Alle Surinamers mogen meedoen.
  -------------
  Luister naar alle voorgaande edities van Suripop via deze link:
  Lees meer »
 • The Mighty Youth (2007-2012)

  Finke & Tjattjie beter bekend als het duo The Mighty Youth. The Mighty Youth bestaat er intussen niet meer. Deze groep zong muziek in de genres R&B en Hip Hop.

  De groep zag haar daglicht in het jaar 2007 en heeft gedurende 5 jaren talloze hits gepoduceerd waaronder: "Droog je tranen", "Alleen", "Vibes", "Bomiki" en nog veel meer.

  Hun eerste grote hit is "Droog je tranen" geweest, hierna hebben zij nog een paar nummers gereleased maar geen enkele was beter dan "Alleen" die werd dus hun 2e grote hit.

  Na "Alleen" boekten de heren nog meer succes met 1 van hun meest bekende nummers ooit getiteld; "Vibes". Dit lied gaat over de liefdesgevoelens die een persoon kan ervaren en voelen voor een ander.

  Toen het erop wilde lijken alsof de heren "Vibes" niet konden overtreffen werd het tegendeel bewezen met het nummer "Bomiki". Bomiki is ongetwijfeld het beste nummer die verschenen is van deze heren. In samenwerking met Enver werd deze poku succesvol gemaakt. De videoclip die mede gesponsord werd door Black Cat vond plaats op het terrein van Marriott hotel aan de Anton Dragtenweg.

  Na "Bomiki" zijn er nog tal van bekende en mooie nummers gelanceerd maar geen die het succes van "Bomiki" kon overtreffen. We hebben daarna nummers gehad zoals: "Mi ting" "Knuffel ft Cyriel", "Zeg Me", "Voor Altijd ft Cool H", "Praat Money met her" ft de Nederlandse zanger Yes R en meer. Laatste hit van deze heren kwam in het jaar 2012 met het nummer "Ik wil mee met jou"

  In het begin was de groep onder management van de welbekende omproeper en MC; Cyrano "The Morningman" Dankoor die tevens de leiding heeft over de Suri All Stars. Samen met Danitsia, Badderman en Kwasi maakte de groep ook deel uit van de Suri All Stars. Na meningsverschillen met hun Manager besloten de heren zichzelf te managen. Dit leidde ertoe dat zij uit de Suri All Stars stapte.

  In het jaar 2012 kwam er een onderlinge ruzie tussen Finke en Tjatjie, veel valt niet te vertellen over deze ruzie maar het werd wel overal bekend gemaakt. Na onderhandeling verschenen de heren nog samen tijdens optredens en opereerden zij nog steeds onder de naam The Mighty Youth. Kort daarna werd een definitieve splits bekend gemaakt en sindsdien zijn de heren solo artiesten.

  Een van de eerste solonummers van Finke is getiteld "Baby Jij" in samenwerking met Chan-Oost. Onlangs heeft ook Tjatjie een solo single uitgebracht als dank aan zijn moeder, het nummer heet dus ook "Mama"

  Of er in de toekomst weer sprake zal zijn van The Mighty Youth weten wij niet maar dat is absoluut geen gek idee.


  Lees meer »
RSS