Srananpoku.com - Surinaamse Muziek Online
Welkom
Login / Aanmelden

The Mighty Youth (2007-2012)

Finke & Tjattjie beter bekend als het duo The Mighty Youth. The Mighty Youth bestaat er intussen niet meer. Deze groep zong muziek in de genres R&B en Hip Hop.

De groep zag haar daglicht in het jaar 2007 en heeft gedurende 5 jaren talloze hits gepoduceerd waaronder: "Droog je tranen", "Alleen", "Vibes", "Bomiki" en nog veel meer.

Hun eerste grote hit is "Droog je tranen" geweest, hierna hebben zij nog een paar nummers gereleased maar geen enkele was beter dan "Alleen" die werd dus hun 2e grote hit.

Na "Alleen" boekten de heren nog meer succes met 1 van hun meest bekende nummers ooit getiteld; "Vibes". Dit lied gaat over de liefdesgevoelens die een persoon kan ervaren en voelen voor een ander.

Toen het erop wilde lijken alsof de heren "Vibes" niet konden overtreffen werd het tegendeel bewezen met het nummer "Bomiki". Bomiki is ongetwijfeld het beste nummer die verschenen is van deze heren. In samenwerking met Enver werd deze poku succesvol gemaakt. De videoclip die mede gesponsord werd door Black Cat vond plaats op het terrein van Marriott hotel aan de Anton Dragtenweg.

Na "Bomiki" zijn er nog tal van bekende en mooie nummers gelanceerd maar geen die het succes van "Bomiki" kon overtreffen. We hebben daarna nummers gehad zoals: "Mi ting" "Knuffel ft Cyriel", "Zeg Me", "Voor Altijd ft Cool H", "Praat Money met her" ft de Nederlandse zanger Yes R en meer. Laatste hit van deze heren kwam in het jaar 2012 met het nummer "Ik wil mee met jou"

In het begin was de groep onder management van de welbekende omproeper en MC; Cyrano "The Morningman" Dankoor die tevens de leiding heeft over de Suri All Stars. Samen met Danitsia, Badderman en Kwasi maakte de groep ook deel uit van de Suri All Stars. Na meningsverschillen met hun Manager besloten de heren zichzelf te managen. Dit leidde ertoe dat zij uit de Suri All Stars stapte.

In het jaar 2012 kwam er een onderlinge ruzie tussen Finke en Tjatjie, veel valt niet te vertellen over deze ruzie maar het werd wel overal bekend gemaakt. Na onderhandeling verschenen de heren nog samen tijdens optredens en opereerden zij nog steeds onder de naam The Mighty Youth. Kort daarna werd een definitieve splits bekend gemaakt en sindsdien zijn de heren solo artiesten.

Een van de eerste solonummers van Finke is getiteld "Baby Jij" in samenwerking met Chan-Oost. Onlangs heeft ook Tjatjie een solo single uitgebracht als dank aan zijn moeder, het nummer heet dus ook "Mama"

Of er in de toekomst weer sprake zal zijn van The Mighty Youth weten wij niet maar dat is absoluut geen gek idee.


Plaats reactie

Gerelateerd nieuws

RSS