Srananpoku.com - Surinaamse Muziek Online
Welkom
Login / Aanmelden

Laatste nieuws


 • Suripop XVIII

  De datum van de nieuwe Suripop is bekend: Op 1 augustus 2014 is de nieuwe editie van Suripop.
  Het is alweer de 18e (XVIII) editie van deze bijzondere gebeurtenis. Het evenement zal plaatsvinden in de Anthony Nesty sporthal om 20:30.

  Inschrijven kan vanaf 2 september 2013 t/m 30 september. 
  Op 14 oktober zal bekend worden welke 12 composities zijn uitgekozen voor de finale. 
  Alle Surinamers mogen meedoen.
  -------------
  Luister naar alle voorgaande edities van Suripop via deze link:
  Lees meer »
 • The Mighty Youth (2007-2012)

  Finke & Tjattjie beter bekend als het duo The Mighty Youth. The Mighty Youth bestaat er intussen niet meer. Deze groep zong muziek in de genres R&B en Hip Hop.

  De groep zag haar daglicht in het jaar 2007 en heeft gedurende 5 jaren talloze hits gepoduceerd waaronder: "Droog je tranen", "Alleen", "Vibes", "Bomiki" en nog veel meer.

  Hun eerste grote hit is "Droog je tranen" geweest, hierna hebben zij nog een paar nummers gereleased maar geen enkele was beter dan "Alleen" die werd dus hun 2e grote hit.

  Na "Alleen" boekten de heren nog meer succes met 1 van hun meest bekende nummers ooit getiteld; "Vibes". Dit lied gaat over de liefdesgevoelens die een persoon kan ervaren en voelen voor een ander.

  Toen het erop wilde lijken alsof de heren "Vibes" niet konden overtreffen werd het tegendeel bewezen met het nummer "Bomiki". Bomiki is ongetwijfeld het beste nummer die verschenen is van deze heren. In samenwerking met Enver werd deze poku succesvol gemaakt. De videoclip die mede gesponsord werd door Black Cat vond plaats op het terrein van Marriott hotel aan de Anton Dragtenweg.

  Na "Bomiki" zijn er nog tal van bekende en mooie nummers gelanceerd maar geen die het succes van "Bomiki" kon overtreffen. We hebben daarna nummers gehad zoals: "Mi ting" "Knuffel ft Cyriel", "Zeg Me", "Voor Altijd ft Cool H", "Praat Money met her" ft de Nederlandse zanger Yes R en meer. Laatste hit van deze heren kwam in het jaar 2012 met het nummer "Ik wil mee met jou"

  In het begin was de groep onder management van de welbekende omproeper en MC; Cyrano "The Morningman" Dankoor die tevens de leiding heeft over de Suri All Stars. Samen met Danitsia, Badderman en Kwasi maakte de groep ook deel uit van de Suri All Stars. Na meningsverschillen met hun Manager besloten de heren zichzelf te managen. Dit leidde ertoe dat zij uit de Suri All Stars stapte.

  In het jaar 2012 kwam er een onderlinge ruzie tussen Finke en Tjatjie, veel valt niet te vertellen over deze ruzie maar het werd wel overal bekend gemaakt. Na onderhandeling verschenen de heren nog samen tijdens optredens en opereerden zij nog steeds onder de naam The Mighty Youth. Kort daarna werd een definitieve splits bekend gemaakt en sindsdien zijn de heren solo artiesten.

  Een van de eerste solonummers van Finke is getiteld "Baby Jij" in samenwerking met Chan-Oost. Onlangs heeft ook Tjatjie een solo single uitgebracht als dank aan zijn moeder, het nummer heet dus ook "Mama"

  Of er in de toekomst weer sprake zal zijn van The Mighty Youth weten wij niet maar dat is absoluut geen gek idee.


  Lees meer »
 • La Rouge komt met nieuw muziek

  De formatie La Rouge die intussen reeds 20jaar bestaat heeft dit jaar haar nieuwe EP vrijgegeven. La Rouge is terug met muziek zoals die elke keer van haar te verwachten is. Kaskawi Kaskawina is de genre waarbinnen zij blijven opereren.
                                     
  De EP is een voorproefje op wat ons te wachten staat wanneer hun laatste album gereleased zal worden. CD 9 is de titel van het jongste album van La Rouge.
                                     
  De EP is exclusief in demo versie te beluisteren via Srananpoku.com.Voor de volledige versie kun je terecht in onze webshop. De EP bevat 5 harde pokus die je zeker moet horen.

  Lees meer »
 • In de spotlights: Afro-Surinaamse muziek van A tot Z.

  Op zondag 27 januari 2013 organiseert Tori Oso Utrecht een thema middag over de Afro – Surinaamse muziek: Van Kaseko tot Kawina. Deze middag vindt plaats in het OASE gebouw aan de Cartesiusweg 11 te Utrecht. Niemand minder dan professioneel musicus, Ronald Snijders, is uitgenodigd om een interactieve presentatie te verzorgen over de Afro - Surinaamse muziek. 
  Wat is Afro Surinaamse muziek?, waar komt het vandaan en hoe heeft het zich ontwikkeld? Hoe heten de muzieksoorten uit de stad? Wat speelt men in Nederland en hoe danst men erop? Zo zijn er talloze vragen waarop deze middag antwoord komt. Zowel voor niet-Surinamers als Surinamers is dit een uitgelezen kans om meer te weten te komen over de historie van deze muzieksoort. 


  Ronald Snijders heeft zich veel bezig gehouden met deze vragen en verteld erover in zowel

  wetenschappelijke als laagdrempelige settings. Als bekend musicus die reeds is geridderd om zijn muziek, heeft hij Afro-Surinaamse muziek uitvoerig bestudeerd. Hij heeft dit verder ontwikkeld en gepresenteerd op talrijke grote podia van wereldmuziek tot jazz. 

  Aan de hand van een aantal luistervoorbeelden kunnen mensen van alle leeftijden op prettige en eenvoudige wijze kennismaken met de muzieksoorten kaseko en kawina en de instrumenten die daarbij worden gebruikt. 

  Ook de Surinaamse taal oftewel het Sranan tongo komt ter sprake. Deze taal die iedereen in Suriname verstaat, heeft een interessante geschiedenis en is nog steeds, ook in Nederland, nog volop in ontwikkeling. Hoe wordt deze taal in muziek gebruikt en waarover gaan de liedjes? Bestaan er ook hele oude Surinaamse liedjes van tijdens de slavernij en hoe klinken ze?  

  Wie is die erg bekend geworden Kaseko artiest, Lieve Hugo nou eigenlijk en wat is de achtergrond van hedendaagse Surinaamse bands als La Rouge? En vooral: wordt Surinaamse muziek als Kaseko en Kawina wel gewaardeerd en hoe gaat de media hier en in Suriname ermee om? 
  U ziet dat Surinaamse muziek op talrijke facetten van de Surinaamse cultuur en van Surinamers in Suriname, Nederland en elders ingaat. Na de presentatie zal Ronald Snijders op zijn dwarsfluit uiteraard het een en ander van Kaseko en Kawina laten horen! Hij zal bijgestaan worden door de percussionist, Giovanni Essed, die een Kawina drum demonstratie zal verzorgen.   Peggy Bouva (spelmaakster), is tevens uitgenodigd om een aantal muziekvragen uit het spel ''Hoe goed ken je Suriname?'' te presenteren. U kunt op die manier direct uw kennis uittesten op een leuke manier.

  Kortom, kom 27 januari deze unieke bijeenkomst bezoeken, waar muzikale kennisoverdracht op de zondagmiddag centraal staat.

  De zaal is geopend vanaf 14:00 uur en het programma start om 15:00 uur. In de tussentijd kan men diverse standhouders bezoeken of een hapje of drankje nuttigen.
  Voorverkoop 7 euro: reserveren via [email protected], aan de poort 9 euro. Kinderen t/m 12 jaar gratis toegang.
  www.torioso.nl voor meer informatie.


  Lees meer »
 • VRIJDAG 25 JANUARI 2013 SU! – WELKOM’S PARTY ZWARE GUYS & AVION BOYS MAMBO ALMERE  VRIJDAG 25 JANUARI 2013
  SU! – WELKOM’S PARTY ZWARE GUYS & AVION BOYS
  MAMBO ALMERE

  SU!, Het sexy kaboela feest wat 1 keer per maand terug keert zal dit maal uitpakken met de lekkerste bands van Nederland die net zijn terug gekeert uit Suriname!.

  Op 25 januari zijn jullie allemaal uitgenodigd om met onze jongens van Zware & Avion te komen dansen en voor het eerst in 2013 @ Mambo!!

  LETOP VOL IS VOL!

  Wer i hotpants, sit i wiri want wo Skoifing tide neti!

  When/Where: Vrijdag 25 januari 2013, Mambo Almere
  Entree: € 10,- (Geen voorverkoop)
  Tijd: 23.00 – 06.00
  Line up: AVION BOYS, ZWARE GUYS,DJ XPLOSION
  www.mamboalmere.nl
  Lees meer »
RSS