Srananpoku.com - Surinaamse Muziek Online
Welkom
Login / Aanmelden

Populairste Nieuws


 • King Koyeba

  Luister hier alle muziek van King Koyeba!

  King Koyeba
  King Koyeba werd geboren op 11 januari 1958 in Paramaribo. Zijn echte naam is Lowinzo Misiedjan. King Koyeba is op zijn 16e begonnen in de band Ghetto Crew, waarmee hij twee albums maakte. Snel na het oprichten van de Ghetto Crew werden ze gevraagd voor grote feesten en ging de verkoop goed. Koyeba leerde om grote publieken te bereiken met zijn muziek. De band zong vaak in Sranantongo en Aucanaas en hun grootste hit is Te mi hali mi Sengenbwelen. Hun tweede album was nog succesvoller en werd bekender onder de naam en dankzij de hit Wia mu feti ya. Samen met zijn vrienden werd Koyeba een van de meest succesvolle bands van Suriname; met als hoogtepunt een uitnodiging voor de Anthongy Nesty Sporthal (ANS) in 2004. Helaas veranderde dit hoogtepunt in een dieptepunt omdat er ruzie ontstond tusen de bandleden.

  Mede door deze besloot hij in 2004 om solo verder te gaan onder de naam King Koyeba, afgeleid van het radiostation met dezelfde naam. Hij haalt zijn inspiratie veeal uit Surinaamse bands, waaronder ‘Youth Selection’, maar hij is vooral geinspireert door Capleton.  Zijn carriere raakte in een stroomversnelling. Hij kreeg meer optredens dan dat hij aankon en zijn nummers waren elke dag op de radio te horen. Binnen enkele weken stond hij bijna overal in de top3.  Alsof dit nog niet genoeg was lanceerde hij ook nog zijn eigen videoclip, waarin de goed getrainde Koyeba veel vrouwelijk fans voor zich won.  Door de jaren heen laat hij zich steds vaker begeleiden door een band en huurt hij sexy danserren in om achter hem te dansen.

  Op srananpoku kun je luisteren naar alle poku’s van King Koyeba. Zijn muziek is gratis online te luisteren. Helaas is het downloaden van de muziek op dit moment niet mogelijk.


  Luister hier alle poku's:

  King Koyeba - Wie is zo stout

  King Koyeba - Hot Dog

  King Koyeba - Monie nai meke wi

  King Koyeba - Blaai


  Lees meer »
 • La Rouge wordt 20 jaar

  La Rouge

  De populaire Surinaamse kas-kawina formatie La Rouge bestaat 20 jaar en dat wordt op 14 december 2012 groots gevierd in The Sand te Amsterdam. Op die avond zal ook de release plaats vinden van de nieuwe CD van de groep die in 2005 tweemaal een hit scoorden met de nummers ‘Je doet’ en ‘Als je weet wat je doet’. Van het jaar wist de groep ook een hit te scoren met een remake van van hun meest bekende nummer 'Yu Tranga'. De remake is samen gedaan met de gebroeders Fouradi en Jayh. Klik hier voor de remix van 'Yu Tranga'

  La Rouge is een van de meest bekende Kas-Kawina formatie van de laatste 2 decennia. De groep weet zich te onderscheiden van de rest door moderne invloeden te hebben in hun muziek. La Rouge die binnenkort 20 jaar bestaat heeft een aantal albums gemaakt in de loop der jaren. Wilt u die beluisteren klik dan hier.

  Lees meer »
 • Soloschijf Bongo Cacha een feit

  Het eerste solo cd van Bongo Cacha heet ‘Moro Leri’ en is onlangs op de markt verschenen. Sinds de lancering zijn er al een groot aantal exemplaren over te toonbank gegaan. “Alles verloopt momenteel zoals we hadden gepland”, laat de manager van de artiest weten.

  ‘Moro Leri’ telt totaal 12 nummers, met gastartiesten waaronder met Kwasi, Queen Abby en Enver.

  De Engelstalige poku ‘Tonight’, waarmee Bongo Cacha zich van een heel ander zijde laat horen staat er natuurlijk ook op. Andere bekende titels zijn: ‘Mi lob a style fu ju’ en Dis naf mi baby’.

  De artiest hoopt dat de schijf in de smaak zal vallen en dat de luisteraars daadwerkelijk de boodschappen in de liederen tot zich nemen.

  De schijf is nu ook op www.Srananpoku.com te beluisteren.


  Lees meer »
 • 22 SEPTEMBER 2012 SU!, CORONA BAND, ZWARE GUYS & SE7VEN MAMBO ALMERE

  Zaterdag 22 september zal mambo gaan ontploffen aan bandjes!
  Alleen de allerbeste bands van Nederland staan deze avond op het programma.

  CORONA BAND
  ZWARE GUYS
  SE7VEN
  DJ X-PLOSION
  Wer i hotpants, sit i wiri want wo Skoifing tide neti!

  When/Where: Zaterdag 22 september 2012, Mambo AlmerernEntree: € 12,50,- (Geen voorverkoop)
  Tijd: 23.00 – 05.00
  Lees meer »
 • Nieuw nummer The love messengers feat Deff Rhymz

  Speciaal voor het InstaGram Fesa evenement waarvan de 2de editie op 29 November 2014 zal plaatsvinden in Havana Lounge zijn The Love Messengers samen met Deff Rhymz en de top kaseko/ kawina zanger Carlos Aaron de studio in gedoken. Het resultaat is het kaseko house nummer 'Doe je Ding’.

   

  Lees meer »
RSS