Srananpoku.com - Surinaamse Muziek Online
Welkom
Login / Aanmelden

Populairste Nieuws


 • Download nu alle nummers van Suripop 2012 - update (ook in Nederland)

  Het is nu ook mogelijk om de Suripop 2012 nummers direct op je mobiel te downloaden, zowel in Nederland als Suriname!

  In Nederland doe je dit door een keyword te sturen naar '3010', in Suriname SMS je naar '7887'.
  Kijk voor de shortcodes in de lijst hieronder.

  Voorbeeld:
  Voor iedereen in Suriname met een Telesur GSM abonnement.
  SMS "SE + Shortcode" naar 7887 (kosten $0.95)
  Bijvoorbeeld, sms "SE 5003" voor Bromki van Marilva Schaken. Let op: een internet verbinding is noodzakelijk!

  In nederland SMS "GO TEN" naar 3010 voor 'A ten ne lon' van Redencio Maxwell en Shaq.

  ArtiestTitelMelodie/TekstNederland:
  keyword

  Suriname:
  Shortcode

  Redencio Maxwell & ShaQA ten ne lonRandall VeiraGO TEN5001
  Molada PinasA wanUltrice RuslandGO WAN5002
  Marilva SchakenBromkiVincenzo HooplotGO BROMKI5003
  Derril PolionDansimanRein CarrotGO DANSIMAN5004
  Emmely KartoredjoDream to happiness Winston EchteldGO DREAM5005
  Serge GudsHor pasensiJeffrey QuartierGO PASENSI5006
  Lady Shaynah & Elvin PoolKolokuSergio EmanuelsonGO KOLOKU5007
  Audrey BakrudeNadie masPeggy IJzerGO NADIE5008
  Joey van RiessenPowisiCornelis AmafoGO POWISI5009
  Maroef AmatstamSori miHarold GesselGO SORI5010
  ReplayTan fu miE. van CoblijnGO TANFU5011
  Samantha Pater, Daphne King & Timonia GodliebWomanRudi Fernand & Eunice FeGO WOMAN5012
  Lees meer »
 • Suripop XVIII op Srananpoku

  Het door de Stichting ter Bevordering van Kunst en Kultuur organiseerde componistenfestival Suripop zal op 1 augustus 2014  haar XVIII editie afwerken in de Anthony Nest Sporthal.

  12 finale composities die samen met arrangeurs, zangers, zangeressen, muzikanten,producer en de opname-studio’s tot een volwaardig product zijn gemaakt.


  Componist

  Naam lied

  Arrangeur

  Vocalist

  Stephanie de Randamie

  Wan Bun Mati

  Demis Wongsosoewirjo

  Tjark Bell

  Mariella Bekker

  Pramis Mi

  Glenn Gaddum

  Melinda Boldewijn

  Cornelis Amafo

  Lobi De Ete

  Robin van Geerke

  Rodney Deekman & Dominique Ravenberg

  Wendell Gefferie & Yver Verwey

  Tijdmachine

  Yves Verwey

  Janice van Klaveren

  John van Coblijn

  Law mi

  Glenn Gaddum

  Artino Oldenstam

  Darl Richards

  Mi Dren

  Marc Kornaat/John Clay Soares

  Jered Eduard

  Harold Gessel

  Tak Nanga Mi

  Bud Gaddum

  Danitscha Sahadewsingh

  Sergio Emanuelson

  Wan Okasi

  Ornyl Malone & John Clay Soares

  Humphrey Koulen

  Shaquille Marcus

  Wan Tra Lobi

  Marc Kornaat & John Clay Soares

  Regina Haakmat & Delceggio Scheineman

  Enashu Lie A Kwie

  Hori mi, Brasa mi

  Ernie Pinas

  Naomi Sastro

  Allison Kromodimedjo

  Fu San 'Ede

  Etienne Stadwijk

  Guillermo Vaarnold

  Rafick Bottse

  Taigi mi

  Marlon Francis

  Sijtske Tjon A Tjoen  Lees meer »
 • The Mighty Youth (2007-2012)

  Finke & Tjattjie beter bekend als het duo The Mighty Youth. The Mighty Youth bestaat er intussen niet meer. Deze groep zong muziek in de genres R&B en Hip Hop.

  De groep zag haar daglicht in het jaar 2007 en heeft gedurende 5 jaren talloze hits gepoduceerd waaronder: "Droog je tranen", "Alleen", "Vibes", "Bomiki" en nog veel meer.

  Hun eerste grote hit is "Droog je tranen" geweest, hierna hebben zij nog een paar nummers gereleased maar geen enkele was beter dan "Alleen" die werd dus hun 2e grote hit.

  Na "Alleen" boekten de heren nog meer succes met 1 van hun meest bekende nummers ooit getiteld; "Vibes". Dit lied gaat over de liefdesgevoelens die een persoon kan ervaren en voelen voor een ander.

  Toen het erop wilde lijken alsof de heren "Vibes" niet konden overtreffen werd het tegendeel bewezen met het nummer "Bomiki". Bomiki is ongetwijfeld het beste nummer die verschenen is van deze heren. In samenwerking met Enver werd deze poku succesvol gemaakt. De videoclip die mede gesponsord werd door Black Cat vond plaats op het terrein van Marriott hotel aan de Anton Dragtenweg.

  Na "Bomiki" zijn er nog tal van bekende en mooie nummers gelanceerd maar geen die het succes van "Bomiki" kon overtreffen. We hebben daarna nummers gehad zoals: "Mi ting" "Knuffel ft Cyriel", "Zeg Me", "Voor Altijd ft Cool H", "Praat Money met her" ft de Nederlandse zanger Yes R en meer. Laatste hit van deze heren kwam in het jaar 2012 met het nummer "Ik wil mee met jou"

  In het begin was de groep onder management van de welbekende omproeper en MC; Cyrano "The Morningman" Dankoor die tevens de leiding heeft over de Suri All Stars. Samen met Danitsia, Badderman en Kwasi maakte de groep ook deel uit van de Suri All Stars. Na meningsverschillen met hun Manager besloten de heren zichzelf te managen. Dit leidde ertoe dat zij uit de Suri All Stars stapte.

  In het jaar 2012 kwam er een onderlinge ruzie tussen Finke en Tjatjie, veel valt niet te vertellen over deze ruzie maar het werd wel overal bekend gemaakt. Na onderhandeling verschenen de heren nog samen tijdens optredens en opereerden zij nog steeds onder de naam The Mighty Youth. Kort daarna werd een definitieve splits bekend gemaakt en sindsdien zijn de heren solo artiesten.

  Een van de eerste solonummers van Finke is getiteld "Baby Jij" in samenwerking met Chan-Oost. Onlangs heeft ook Tjatjie een solo single uitgebracht als dank aan zijn moeder, het nummer heet dus ook "Mama"

  Of er in de toekomst weer sprake zal zijn van The Mighty Youth weten wij niet maar dat is absoluut geen gek idee.


  Lees meer »
 • Zaterdag 6 September WhiteBeach the party

  Na de geslaagde edities in Den Haag en Rotterdam is het niet meer dan logisch dat we het spetterende event White Beach THE Party nu ook naar Amsterdam brengen. Dit zal plaats vinden op zaterdag 6 september in Amsterdam Studios. 

  En in Amsterdam komen we HARD ! En om heerlijk hard en los te gaan brengen wij jullie de volgende lineup; Om te beginnen niemand minder dan: Broederliefde! Broederliefde is welbekend om hun zomer hit 'Labanta'! Het is onmogelijk om uit te gaan zonder dit nummer minimaal één keer voorbij te horen komen. Deze heren gaan Amsterdam op zijn kop zetten!
  Naast Broederliefde hebben wij SBMG uit de Bijlmer! Deze formatie staat bekend om hun dikke mega hit 'Oeh na na!Who likes to know where the party isss.. Ja, dat weten jullie wel! De mannen van La La La LA ROUGE.. die kunnen niet ontbreken deze avond! Zij gaan ervoor zorgen dat we het White Beach gevoel van Suriname hier in Nederland gaan beleven! 


  Dit is nog niet alles er is nog zoveel meer, zoals de lady Lovers GIO & Kayente. Deze twee gentlemen zullen schitteren op het podium door hun beste en bekendste tracks te performen! De bazen achter de draaitafels staan onder leiding van MikeMotion. Hij zal samen met TwoDope, ShaneCruz – Relize – Jerrel – Miranoz – Krezy – Jay – E-Shockz – Burnout – Senzy – Kenn & Mc F1ristman de avond compleet maken met onder andere Caribische, Surinaamse en tropische muzieksoorten. 

  Pay Attention partylovers: vanaf zaterdag 9 augustus zal de voorverkoop van start gaan. Wij raden iedereen aan om de presale tickets te halen; dit vanwege het feit dat de voorgaande edities compleet uitverkocht waren! SOOOOOOOO BE ON TIME. De tickets zijn te verkrijgen bij: alle Primera shops, Pico , Draver , Farida, Govinda en Akaash. Daarnaast ook online te bestellen via: www.whitebeachonline.com 

  Laat niemand je achteraf komen vertellen hoe gezellig het was en zorg er voor dat je erbij bent :) 
  White Beach staat bekend als het meest vrouwvriendelijke concept, dit betekend ladies ….Gratis Entree tot 23:30. Hoe je het dikste feest van 6 september kan bereiken vind je het beste op: www.whitebeachonline.comvoor de drivers onder ons… meer dan genoeg Free parking space!

  ZATERDAG 6 SEPTEMBER zullen wij als vanouds weer helemaal LOS gaan op White Beach THE Party.
  Lees meer »
RSS