Srananpoku.com - Surinaamse Muziek Online
Welkom
Login / Aanmelden

Populairste Nieuws


 • Download nu alle nummers van Suripop 2012 - update (ook in Nederland)

  Het is nu ook mogelijk om de Suripop 2012 nummers direct op je mobiel te downloaden, zowel in Nederland als Suriname!

  In Nederland doe je dit door een keyword te sturen naar '3010', in Suriname SMS je naar '7887'.
  Kijk voor de shortcodes in de lijst hieronder.

  Voorbeeld:
  Voor iedereen in Suriname met een Telesur GSM abonnement.
  SMS "SE + Shortcode" naar 7887 (kosten $0.95)
  Bijvoorbeeld, sms "SE 5003" voor Bromki van Marilva Schaken. Let op: een internet verbinding is noodzakelijk!

  In nederland SMS "GO TEN" naar 3010 voor 'A ten ne lon' van Redencio Maxwell en Shaq.

  ArtiestTitelMelodie/TekstNederland:
  keyword

  Suriname:
  Shortcode

  Redencio Maxwell & ShaQA ten ne lonRandall VeiraGO TEN5001
  Molada PinasA wanUltrice RuslandGO WAN5002
  Marilva SchakenBromkiVincenzo HooplotGO BROMKI5003
  Derril PolionDansimanRein CarrotGO DANSIMAN5004
  Emmely KartoredjoDream to happiness Winston EchteldGO DREAM5005
  Serge GudsHor pasensiJeffrey QuartierGO PASENSI5006
  Lady Shaynah & Elvin PoolKolokuSergio EmanuelsonGO KOLOKU5007
  Audrey BakrudeNadie masPeggy IJzerGO NADIE5008
  Joey van RiessenPowisiCornelis AmafoGO POWISI5009
  Maroef AmatstamSori miHarold GesselGO SORI5010
  ReplayTan fu miE. van CoblijnGO TANFU5011
  Samantha Pater, Daphne King & Timonia GodliebWomanRudi Fernand & Eunice FeGO WOMAN5012
  Lees meer »
 • Suripop XVIII op Srananpoku

  Het door de Stichting ter Bevordering van Kunst en Kultuur organiseerde componistenfestival Suripop zal op 1 augustus 2014  haar XVIII editie afwerken in de Anthony Nest Sporthal.

  12 finale composities die samen met arrangeurs, zangers, zangeressen, muzikanten,producer en de opname-studio’s tot een volwaardig product zijn gemaakt.


  Componist

  Naam lied

  Arrangeur

  Vocalist

  Stephanie de Randamie

  Wan Bun Mati

  Demis Wongsosoewirjo

  Tjark Bell

  Mariella Bekker

  Pramis Mi

  Glenn Gaddum

  Melinda Boldewijn

  Cornelis Amafo

  Lobi De Ete

  Robin van Geerke

  Rodney Deekman & Dominique Ravenberg

  Wendell Gefferie & Yver Verwey

  Tijdmachine

  Yves Verwey

  Janice van Klaveren

  John van Coblijn

  Law mi

  Glenn Gaddum

  Artino Oldenstam

  Darl Richards

  Mi Dren

  Marc Kornaat/John Clay Soares

  Jered Eduard

  Harold Gessel

  Tak Nanga Mi

  Bud Gaddum

  Danitscha Sahadewsingh

  Sergio Emanuelson

  Wan Okasi

  Ornyl Malone & John Clay Soares

  Humphrey Koulen

  Shaquille Marcus

  Wan Tra Lobi

  Marc Kornaat & John Clay Soares

  Regina Haakmat & Delceggio Scheineman

  Enashu Lie A Kwie

  Hori mi, Brasa mi

  Ernie Pinas

  Naomi Sastro

  Allison Kromodimedjo

  Fu San 'Ede

  Etienne Stadwijk

  Guillermo Vaarnold

  Rafick Bottse

  Taigi mi

  Marlon Francis

  Sijtske Tjon A Tjoen  Lees meer »
 • The Mighty Youth (2007-2012)

  Finke & Tjattjie beter bekend als het duo The Mighty Youth. The Mighty Youth bestaat er intussen niet meer. Deze groep zong muziek in de genres R&B en Hip Hop.

  De groep zag haar daglicht in het jaar 2007 en heeft gedurende 5 jaren talloze hits gepoduceerd waaronder: "Droog je tranen", "Alleen", "Vibes", "Bomiki" en nog veel meer.

  Hun eerste grote hit is "Droog je tranen" geweest, hierna hebben zij nog een paar nummers gereleased maar geen enkele was beter dan "Alleen" die werd dus hun 2e grote hit.

  Na "Alleen" boekten de heren nog meer succes met 1 van hun meest bekende nummers ooit getiteld; "Vibes". Dit lied gaat over de liefdesgevoelens die een persoon kan ervaren en voelen voor een ander.

  Toen het erop wilde lijken alsof de heren "Vibes" niet konden overtreffen werd het tegendeel bewezen met het nummer "Bomiki". Bomiki is ongetwijfeld het beste nummer die verschenen is van deze heren. In samenwerking met Enver werd deze poku succesvol gemaakt. De videoclip die mede gesponsord werd door Black Cat vond plaats op het terrein van Marriott hotel aan de Anton Dragtenweg.

  Na "Bomiki" zijn er nog tal van bekende en mooie nummers gelanceerd maar geen die het succes van "Bomiki" kon overtreffen. We hebben daarna nummers gehad zoals: "Mi ting" "Knuffel ft Cyriel", "Zeg Me", "Voor Altijd ft Cool H", "Praat Money met her" ft de Nederlandse zanger Yes R en meer. Laatste hit van deze heren kwam in het jaar 2012 met het nummer "Ik wil mee met jou"

  In het begin was de groep onder management van de welbekende omproeper en MC; Cyrano "The Morningman" Dankoor die tevens de leiding heeft over de Suri All Stars. Samen met Danitsia, Badderman en Kwasi maakte de groep ook deel uit van de Suri All Stars. Na meningsverschillen met hun Manager besloten de heren zichzelf te managen. Dit leidde ertoe dat zij uit de Suri All Stars stapte.

  In het jaar 2012 kwam er een onderlinge ruzie tussen Finke en Tjatjie, veel valt niet te vertellen over deze ruzie maar het werd wel overal bekend gemaakt. Na onderhandeling verschenen de heren nog samen tijdens optredens en opereerden zij nog steeds onder de naam The Mighty Youth. Kort daarna werd een definitieve splits bekend gemaakt en sindsdien zijn de heren solo artiesten.

  Een van de eerste solonummers van Finke is getiteld "Baby Jij" in samenwerking met Chan-Oost. Onlangs heeft ook Tjatjie een solo single uitgebracht als dank aan zijn moeder, het nummer heet dus ook "Mama"

  Of er in de toekomst weer sprake zal zijn van The Mighty Youth weten wij niet maar dat is absoluut geen gek idee.


  Lees meer »
 • In de spotlights: Afro-Surinaamse muziek van A tot Z.

  Op zondag 27 januari 2013 organiseert Tori Oso Utrecht een thema middag over de Afro – Surinaamse muziek: Van Kaseko tot Kawina. Deze middag vindt plaats in het OASE gebouw aan de Cartesiusweg 11 te Utrecht. Niemand minder dan professioneel musicus, Ronald Snijders, is uitgenodigd om een interactieve presentatie te verzorgen over de Afro - Surinaamse muziek. 
  Wat is Afro Surinaamse muziek?, waar komt het vandaan en hoe heeft het zich ontwikkeld? Hoe heten de muzieksoorten uit de stad? Wat speelt men in Nederland en hoe danst men erop? Zo zijn er talloze vragen waarop deze middag antwoord komt. Zowel voor niet-Surinamers als Surinamers is dit een uitgelezen kans om meer te weten te komen over de historie van deze muzieksoort. 


  Ronald Snijders heeft zich veel bezig gehouden met deze vragen en verteld erover in zowel

  wetenschappelijke als laagdrempelige settings. Als bekend musicus die reeds is geridderd om zijn muziek, heeft hij Afro-Surinaamse muziek uitvoerig bestudeerd. Hij heeft dit verder ontwikkeld en gepresenteerd op talrijke grote podia van wereldmuziek tot jazz. 

  Aan de hand van een aantal luistervoorbeelden kunnen mensen van alle leeftijden op prettige en eenvoudige wijze kennismaken met de muzieksoorten kaseko en kawina en de instrumenten die daarbij worden gebruikt. 

  Ook de Surinaamse taal oftewel het Sranan tongo komt ter sprake. Deze taal die iedereen in Suriname verstaat, heeft een interessante geschiedenis en is nog steeds, ook in Nederland, nog volop in ontwikkeling. Hoe wordt deze taal in muziek gebruikt en waarover gaan de liedjes? Bestaan er ook hele oude Surinaamse liedjes van tijdens de slavernij en hoe klinken ze?  

  Wie is die erg bekend geworden Kaseko artiest, Lieve Hugo nou eigenlijk en wat is de achtergrond van hedendaagse Surinaamse bands als La Rouge? En vooral: wordt Surinaamse muziek als Kaseko en Kawina wel gewaardeerd en hoe gaat de media hier en in Suriname ermee om? 
  U ziet dat Surinaamse muziek op talrijke facetten van de Surinaamse cultuur en van Surinamers in Suriname, Nederland en elders ingaat. Na de presentatie zal Ronald Snijders op zijn dwarsfluit uiteraard het een en ander van Kaseko en Kawina laten horen! Hij zal bijgestaan worden door de percussionist, Giovanni Essed, die een Kawina drum demonstratie zal verzorgen.   Peggy Bouva (spelmaakster), is tevens uitgenodigd om een aantal muziekvragen uit het spel ''Hoe goed ken je Suriname?'' te presenteren. U kunt op die manier direct uw kennis uittesten op een leuke manier.

  Kortom, kom 27 januari deze unieke bijeenkomst bezoeken, waar muzikale kennisoverdracht op de zondagmiddag centraal staat.

  De zaal is geopend vanaf 14:00 uur en het programma start om 15:00 uur. In de tussentijd kan men diverse standhouders bezoeken of een hapje of drankje nuttigen.
  Voorverkoop 7 euro: reserveren via [email protected], aan de poort 9 euro. Kinderen t/m 12 jaar gratis toegang.
  www.torioso.nl voor meer informatie.


  Lees meer »
RSS