Srananpoku.com - Surinaamse Muziek Online
Welkom
Login / Aanmelden

Shownieuws


 • Loba Lodilikie & Tekisha Abel in Surinaamse misdaadflim


  De artiesten Lodilikie en Tekisha Abel zijn 2 van de meest populaire artiesten momenteel in Suriname. Zij genieten beide grote bekendheid met hits als "Adjosie, "Nex Ne Tai" "No Onderschat mie" en nog veel meer.

  Beide artiesten doen het buiten de muziek ook goed want Srananpoku heeft kunnen vernemen dat Loba en Tekisha samen te zien zijn in een Surinaamse misdaad film getiteld: 'Lost In Hustle'.

  Lost in Hustle, de eerste speelfilm van regisseur Didier Chabi, gaat op 6 december in première bij TBL Cinemas. De film, met een hoofdzakelijk Surinaamse cast en crew, speelt zich af in Paramaribo en het binnenland. Chabi spreekt van ‘een film met een boodschap’. Deze misdaadfilm  vertelt het verhaal van een Surinaamse jongen die wordt geronseld om cocaïne te verkopen. Als hij later probeert zijn banden met de drugswereld te verbreken, ontdekt hij welke prijs hij daarvoor moet betalen.


  Over enkele weken kunnen we de film met de Surinaamse artiesten zeker bewonderen in TBL Cinemas. Dus wees afgestemd iedereen, onze artiesten kunnen ook meer dan alleen muziek maken en videoclips schieten.

  Bron: GFC Nieuws  Lees meer »
 • 25 jaar voor Rashly Resida


  Hartelijk gefeliciteerd
  Rashly Resida beter bekend onder zijn artiesten naam Rashly is vandaag 9 november een jaar ouder geworden.
  De artiest is 25 jaar geworden, biegie jarie dus. "Ik ben dankbaar dat ik een dag langer kan leven en zo ook een jaar ouder kan worden door de genade van onze lieve heer" aldus Rashly.

  Rashly werd geboren op 9 november 1987. In zijn jonge carriere als artiest heeft Rashly al vele hit singles staan op zijn naam. Een paar van die bekende nummers zijn: "Ef A Kan" en "Gi Yu" die samen heeft gedaan met zijn collega Sepul2ra. Zijn jongste prouctie heet "Triki Mi"

  Intussen behoort Rashly niet meer tot de label van Okasi maar doet hij gewoon zijn eigen ding. "Triki Mi" is een van zijn eerste producties die hij heeft gelanceerd buiten het bewind van de label Okasi. Voor dit lied heeft hij samen gewerkt met de producer Ulle Beats die voor de beat heeft gezorgd en zijn jongere broer Risingi die voor de back up vocals heeft gezorgd voor het nummer. De lyrics zijn geschreven door Rashly en Ulle Beats. De poku is intussen al meer dan 5000 keer beluisterd binnen de korte periode dat die uit is gekomen.

  Er is nog geen videoclip van "Triki Mi" maar er is intussen wel een "Making Of Triki Mi" video. Hier laten de heren vanaf het begin af aan zien hoe de samenwerking heeft plaatsgevonden vanaf het produceren van de beat tot de opname in de studio van Baseline waar de track is opgenomen. Bekijk die video nu op Srananpoku.com. Hierna mogen we meer verwachten aldus Rashly. Hij is flink bezig en wij zullen gauw verwend worden met nog meer.

  Srananpoku doet de felicitaties uitkomen aan deze talentvolle artiest met veel potentie!

  Lees meer »
 • Srananpoku - Genieten van Surinaamse muziek

  Op www.srananpoku.com kun je heerlijk genieten van Surinaamse muziek.

  Met meer dan 20.000 leden zijn wij veruit de grootste Surinaamse muziek community van de wereld. 
  Onze leden genieten elke dag van duizenden singles en videoclips, met wereldbekende artiesten als Damaru, Kenny B, en Bryan Bijlhout.
  Maar ook de minder bekende artiesten zijn bij ons goed vertegenwoordigd. Zo hebben de afgelopen weken tientallen nog niet bekende artiesten bij ons getekend, zodat wij hun muziek kunnen promoten. Zo zijn wij direct ook een promotie platform voor de Surinaamse artiest, en bieden wij ze een manier om geld te verdienen.

  Van de vele muziek soorten die Suriname kent kun je bij ons genieten van Gospel, Hindu, Hop Hip, Rap, Kaseko, Kawina, Reggae, Dancehall, Salsa, Soul, Winti. 
  Wij hebben de exclusieve rechten van de altijd populaire Suripop uitzendingen, de bekendste Surinaamse muziek awards die er zijn. Je kunt de suripop uitzending bij ons vinden, maar ook bijna alle singles en albums van de afgelopen jaren.

  Het downloaden van muziek en poku's is alleen mogelijk als wij contracten met de artiest hebben afgesloten. Wij willen een eerlijke basis voor alle Surinaamse artiesten maken, waarin zij krijgen waar ze recht op hebben en geld verdienen met hun muziek! Tientallen artiesten hebben zich al aangemeld en elke week komen er meer bij! 

  Lees meer »
 • Download nu alle nummers van Suripop 2012 - update (ook in Nederland)

  Het is nu ook mogelijk om de Suripop 2012 nummers direct op je mobiel te downloaden, zowel in Nederland als Suriname!

  In Nederland doe je dit door een keyword te sturen naar '3010', in Suriname SMS je naar '7887'.
  Kijk voor de shortcodes in de lijst hieronder.

  Voorbeeld:
  Voor iedereen in Suriname met een Telesur GSM abonnement.
  SMS "SE + Shortcode" naar 7887 (kosten $0.95)
  Bijvoorbeeld, sms "SE 5003" voor Bromki van Marilva Schaken. Let op: een internet verbinding is noodzakelijk!

  In nederland SMS "GO TEN" naar 3010 voor 'A ten ne lon' van Redencio Maxwell en Shaq.

  ArtiestTitelMelodie/TekstNederland:
  keyword

  Suriname:
  Shortcode

  Redencio Maxwell & ShaQA ten ne lonRandall VeiraGO TEN5001
  Molada PinasA wanUltrice RuslandGO WAN5002
  Marilva SchakenBromkiVincenzo HooplotGO BROMKI5003
  Derril PolionDansimanRein CarrotGO DANSIMAN5004
  Emmely KartoredjoDream to happiness Winston EchteldGO DREAM5005
  Serge GudsHor pasensiJeffrey QuartierGO PASENSI5006
  Lady Shaynah & Elvin PoolKolokuSergio EmanuelsonGO KOLOKU5007
  Audrey BakrudeNadie masPeggy IJzerGO NADIE5008
  Joey van RiessenPowisiCornelis AmafoGO POWISI5009
  Maroef AmatstamSori miHarold GesselGO SORI5010
  ReplayTan fu miE. van CoblijnGO TANFU5011
  Samantha Pater, Daphne King & Timonia GodliebWomanRudi Fernand & Eunice FeGO WOMAN5012
  Lees meer »
 • Selassie I Brothers voor Tour naar Holland

  De reggaegroep Selassie I Brothers vertrekt vrijdag naar Nederland. De eerste tour duurt een maand. Er zijn al zes optredens: drie in Amsterdam, twee in Rotterdam en één in Haarlem gepland. Op het programma staat er ook een bezoek aan België en Duitsland. “Het is heel belangrijk voor ons, een doorbraak kan je zeggen. 

  De meeste van onze optredens zijn gericht op de Nederlandse gemeenschap. Dat is een doorbraak voor een Surinaamse groep", stelt Marino Trustful, de mediaman van het gezelschap. 
  In februari bezocht de reggaegroep Guyana en werd opgetreden in Berbice en George Town. Selassie I Brothers bestaat drie jaar. 
  Van de groep zijn al twee albums op de markt verschenen. De laatste heet 'More Direction
  Lees meer »
RSS