Srananpoku.com - Surinaamse Muziek Online
Welkom
Login / Aanmelden

Shownieuws


 • La Rouge wordt 20 jaar

  La Rouge

  De populaire Surinaamse kas-kawina formatie La Rouge bestaat 20 jaar en dat wordt op 14 december 2012 groots gevierd in The Sand te Amsterdam. Op die avond zal ook de release plaats vinden van de nieuwe CD van de groep die in 2005 tweemaal een hit scoorden met de nummers ‘Je doet’ en ‘Als je weet wat je doet’. Van het jaar wist de groep ook een hit te scoren met een remake van van hun meest bekende nummer 'Yu Tranga'. De remake is samen gedaan met de gebroeders Fouradi en Jayh. Klik hier voor de remix van 'Yu Tranga'

  La Rouge is een van de meest bekende Kas-Kawina formatie van de laatste 2 decennia. De groep weet zich te onderscheiden van de rest door moderne invloeden te hebben in hun muziek. La Rouge die binnenkort 20 jaar bestaat heeft een aantal albums gemaakt in de loop der jaren. Wilt u die beluisteren klik dan hier.

  Lees meer »
 • De Beatmaster Records heeft hun lang verwachtte C.D.; THE COLLABO" af

  “The Collabo” (The Collaboration /De Samenwerking), zoals deze C.D. heet,  bevat 16 tracks, waarvan de samenleving  zeker van gaat genieten. 
  Met hun Exquisite lyrics , eigen vervaardigde beats en vooral gearangeerde songs, is deze C.D. uiteraard het kopen en het beluisteren waard. 

  Al de artiesten bij de Beatmaster Records aangesloten, hebben aan deze geweldige C.D.  meegewerkt.  Vanaf de Intro tot de Outro van de C.D. zullen je versteld doen laten staan van de kunsten van deze Beatmaster Records artiesten.  De beats en tracks van alle B.M.R. producties worden in hun eigen studio vervaardigd en opgenomen. 

  De Beatmaster Records zijn bekend om hun hits ; Just Money, M’e Tang, Weekend Bam en Alles wat ik doe. 

  Met alle generaties en leeftijden is er rekening gehouden en aan de meeste genres is er gedacht bij de samenstelling van “The Collabo” . 
  Bij enkele tracks zal je bepaalde “back in time” invloeden ook zeker herkennen. 
  Volgens Darl Richards ( Da) zijn de aan te raden songs voor het beluisteren zeker :  Mijn Weg, Get your freak on, SkyHigh, Im so Fly,  ……kortom de hele C.D. is goed en het bevelen waard. 

  De nieuwste release van de kortgezegd, B.M.R. crew,  is genaamd TAXI  en doet het op de diverse radiostations heel erg goed.  Zowel in binnen- als in het buitenland zijn de positieve reacties van deze track te horen en te lezen.  
  De artiesten van de Beatmaster Records (B.M.R.) zijn :  
  Mark Kornaat (K-Mac), Stephanie de Randamie (Steph), Darl Richards ( Da), 
  Dion Darta (Darta D), Valerio Benschop (Valie), Janice Jessurun ( Janice) en 
  Ralph Lambert.

  De C.D. “The Collabo” is te verkrijgen bij de  FULL BIGI SMA shop in de UN MALL, bij  OELA’S POKU SHOP aan de Waaldijkstraat, bij 
  THE LOCKSMITH aan de Kwattaweg # 264 en zeker bij de artiesten van B.M.R. zelfs. 
  Indien het behoeft kunnen de cd’s ook worden besteld en geleverd aan huis met een kleine extra betaling voor de service. 
  Dit geldt uiteraard voor Suriname en weliswaar de personen woonachtig binnen de kom van de stad, zegt Mark Kornaat ( K-Mac).

  Gaan jullie  “The Collabo” kopen en ondersteunen jullie de heren en dames van B.M.R.  Na wan Sranang sani , een 100%  Surinaams product. 
  The Collabo , We on the Go !!!!!! – Beatmaster Records (B.M.R.)

  Lees meer »
 • Download de nieuwste Single van Rashly "Triki Mi"

  Rashly

  Wees de eerste van jou vrienden om de nieuwe track van Rashly, Ulle Beats en Risingi te hebben op jou blackberry smartphone. Srananpoku biedt de mogelijkheid om de poku rechstreeks te downloaden naar jou mobiel via "SMS Download"

  Hoe doe je dat?
  In Suriname SMS je de tekst "SE 7007" naar het nummer 7887 en je ontvangt dan je download link en kunt dan verder aan de slag met downloaden. (Let wel een 3G of WiFi verbinding is essentieel). Voor nu is dat alleen Tele-G, maar binnenkort alle providers.

  in Nederland SMS je de tekst "Go Rashly" naar het nummer 3010.

  Zie de folder voor meer info en prijzen.

  Kom en download massaal deze nieuwe single, vertel je vrienden erover en steun zo je eigen Surinaamse Artiesten. Want zoals je weet is Sranan Sani, Wi Sani.  Lees meer »
 • Rashly Maakt Nieuwe Single

  Rashly
  De artiest Rashly wiens volledige naam Rashly Resida is, heeft een nieuw nummer uitgebracht. Rashly boekte eerder veel succes samen met collega Sepul2ra met de hits "Ef A Kan" en "Gi Yu". Rashly heeft onlangs ook samen gewerkt met de gospel artiest Asgar Koster in het nummer "Ik Blijf Staan". De nieuwe track is een samenwerking van Rashly samen met de producer Ulle Beats. De artiest Risingi levert ook een wezenlijke bijdrage aan de track in de vorm van extra vocals. De nieuwe single is getiteld "Triki Mi".

  "Triki Mi"
  Als je liefde geeft aan iemand, heb je soms van die momenten waarbij je echt wil weten of je partner aan je denkt, of die nog steeds om je geeft zoals jij dat doet. We zijn eenmaal mensen en hebben zo onze momenten van twijfels. Liefde is geven en nemen. Altijd 50/50 en nooit een one way street of 20/80.  Vandaar dat Triki Mi zegt behandel mij zoals ik jou behandel. Hou van me net hoe ik van je hou: liefdevol, teder, en genegen en zeer zeker jou hart bewarend tot diep in mijn ziel.
  Aldus: Rashly  Ulle Beats
  De jonge producer Ulle Beats is druk bezig met een doorbraak als muziek producer. Hij produceerde eerder voor grote artiesten als Tattoo, Ori en niet te vergeten de grote hit van Donavey "No Wan Lobi". "Ik wil een begrip zijn in de Surinaamse muziek als het gaat om goede instrumentals leveren" aldus producer Ulle Beats. 

  Er zal druk aan een videoclip worden gewerkt verteld Rashly verder dus hou de website zeker in de gaten voor de clip.
  Wil jij de poku downloaden naar jou smartphone? Klik dan hier voor meer informatie hieromtrent.

  Lees meer »
 • King Koyeba

  Luister hier alle muziek van King Koyeba!

  King Koyeba
  King Koyeba werd geboren op 11 januari 1958 in Paramaribo. Zijn echte naam is Lowinzo Misiedjan. King Koyeba is op zijn 16e begonnen in de band Ghetto Crew, waarmee hij twee albums maakte. Snel na het oprichten van de Ghetto Crew werden ze gevraagd voor grote feesten en ging de verkoop goed. Koyeba leerde om grote publieken te bereiken met zijn muziek. De band zong vaak in Sranantongo en Aucanaas en hun grootste hit is Te mi hali mi Sengenbwelen. Hun tweede album was nog succesvoller en werd bekender onder de naam en dankzij de hit Wia mu feti ya. Samen met zijn vrienden werd Koyeba een van de meest succesvolle bands van Suriname; met als hoogtepunt een uitnodiging voor de Anthongy Nesty Sporthal (ANS) in 2004. Helaas veranderde dit hoogtepunt in een dieptepunt omdat er ruzie ontstond tusen de bandleden.

  Mede door deze besloot hij in 2004 om solo verder te gaan onder de naam King Koyeba, afgeleid van het radiostation met dezelfde naam. Hij haalt zijn inspiratie veeal uit Surinaamse bands, waaronder ‘Youth Selection’, maar hij is vooral geinspireert door Capleton.  Zijn carriere raakte in een stroomversnelling. Hij kreeg meer optredens dan dat hij aankon en zijn nummers waren elke dag op de radio te horen. Binnen enkele weken stond hij bijna overal in de top3.  Alsof dit nog niet genoeg was lanceerde hij ook nog zijn eigen videoclip, waarin de goed getrainde Koyeba veel vrouwelijk fans voor zich won.  Door de jaren heen laat hij zich steds vaker begeleiden door een band en huurt hij sexy danserren in om achter hem te dansen.

  Op srananpoku kun je luisteren naar alle poku’s van King Koyeba. Zijn muziek is gratis online te luisteren. Helaas is het downloaden van de muziek op dit moment niet mogelijk.


  Luister hier alle poku's:

  King Koyeba - Wie is zo stout

  King Koyeba - Hot Dog

  King Koyeba - Monie nai meke wi

  King Koyeba - Blaai


  Lees meer »
RSS